Eskişehir'de lokal gastronomi turizmi konuşuldu

Eskişehir'de lokal gastronomi turizmi konuşuldu

Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Eskişehir İli Turizm Çalıştayı'nda gastronomi turizmi ele alındı. Çalıştaya katılan masterchef ve ziraat mühendisi Deniz Orhun, yerel şehir özelliklerinin gastronomi turizmi için önemine vurgu yaparak, mevsim festivallerinin yeme-içme kültürüyle birleştirilmesini önerdi.

Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü katkılarıyla 'Eskişehir İli Turizm Çalıştayı' gerçekleştirdi. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Avnamak’ın katıldığı, Prof. Dr. Volkan Altıntaş’ın yönettiği çalıştayda, masterchef ve ziraat mühendisi Deniz Orhun gastronomi turizmi adına öneriler paylaştı.

'Yediklerimiz Davranışlarımız Olur' kitabıyla tanınan Orhun çalıştayda lokal şehir özelliklerinin her zaman lezzet değil aynı zamanda tüm yaş gruplarına hitaben sağlıkla da örtüşen yanlarına dikkati çekti. Orhun, var olan doğal kaynakları kullanırken 'kullanma rehberi' oluşturmanın altını çizdi.

Mevsim festivallerinin yeme-içme gibi folklorik ögelerle birleştirilmesini öneren Orhun, “Eskişehir’de sürdürülebilir özellikler taşıyan, çevreye duyarlı, aynı zamanda doğanın içinde onun bir parçası olabileceğimiz pek çok etkinlikler düzenleyebilir ve bu etkinliklerimizin hem yerli hem yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline gelmesini sağlayabiliriz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN