İstanbul’da caz şehrâyini

İstanbul’da caz şehrâyini

İstanbul Dünya Caz Günü’nde 5 konsere ev sahipliği yapacak. Blind sahnesinde Barış Demirel ve Dostları, Bova sahnesinde Deniz Taşar feat. Cenk Erdoğan, Moda Sahnesi’nde Elif Çağlar Quartet, Nardis Jazz Club’da Mette Juul Quartet ve Salon İKSV’de Alfa Mist müzikseverlerle buluşacak.

Mayısta Lisa Ekdahl, Yellowjackets, Jordan Rakei, Sefi Zisling ve Anouar Brahem gibi yıldızların sahne alacağı PSM’de Caz ve EFG Londra Caz festivallerinin biletleri ise bugüne özel 1+1 bilet kampanyasıyla satışa sunuldu.

SALİHA SULTAN

30 Nisan Dünya Caz Günü müzikseverleri caz müziğine doyuracak birçok etkinlikle kutlanıyor. Garanti BBVA günü İstanbul’da 5 ayrı konserle kutlarken, Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) EFG Londra Caz Festivali, PSM’de Caz Festivali, PSM Loves Summer gibi birçok etkinliğinin biletlerine bugüne özel 1+1 bilet kampanyası başlattı.

Garanti BBVA’nın konserleri ise bu akşam İstanbul’da 5 farklı mekanda sahnelenecek. Beyoğlu’ndaki Blind sahnesinde alternatif sahnenin başarılı trompet sanatçılarından olan Barış Demirel ve Dostları sahne alacak. Bova sahnesinde de kendine has vokal tavrı ve ses rengiyle Türkiye’deki caz vokaline yeni bir soluk getiren multidisipliner sanatçı Deniz Taşar ve Perdesiz gitarın dünya çapındaki en önemli temsilcilerinden olan Cenk Erdoğan performansları yer alacak. Nardis Jazz Club’da da Danimarkalı genç cazcı Mette Juul Quartet Türkiyeli hayranları ile buluşacak. ‘The Aaron Copland School of Music’ten ödülle mezun olan ilk Türk olan Elif Çağlar Quartet ise Kadıköy’de Moda Sahnesi’nde konser verecek. Salon İKSV ise melankolik caz melodilerini alternatif hip-hop ve soul öğeleriyle harmanlayan İngiliz müzisyen Alfa Mist’i ağırlayacak. Blin ve Nardis Jazz Club konserleri web sitesinden, Bova sahnedeki mekan girişinden, diğerlerinin biletleri ise ‘passo.com.tr’ ve Biletix’ten alınabilecek.

Zorlu PSM’NİN Dünya Caz Günü’ne özel 1+1 bilet kampanyası ise müzikseverleri tek bir bilette buluşturuyor. Kampanya, “Dinle, hisset, keşfet! PSM’de Caz ile dünyan değişsin!” mottosuyla birbirinden değerli müzisyenlerin cazda müzikal sınırlarını zorlayacağı PSM’de Caz festivali ile, bu yıl 30’ncu yılını kutlayan ve tarihindeki ilk uluslararası açılımını Türkiye’de yapan EFG Londra Caz Festivali kapsamında mayıs ayında gerçekleşecek konserleri takip etmek isteyenler için büyük fırsat. EFG Londra Caz Festivali kapsamında Zorlu PSM’de 14 Mayıs’ta Jordan Rakei, 28 Mayıs’ta Binker and Moses / KOKOROKO, 29 Mayıs’ta Nubya Garcia / Sons of Kemet gibi yıldızlar sahne alacak. PSM’de Caz Festivali kapsamında ise 4 Mayıs’ta Lisa Ekdahl, 10 Mayıs’ta Yellowjackets, 13 Mayıs’ta Alp Ersönmez ‘Cereyenlı’, 13 Mayıs’ta Erol Evgin Caz Söylüyor, 17 Mayıs’ta Jülide Özçelik, 18 Mayıs’ta Çağrı Sertel ‘Multiverse’, 20 Mayıs’ta Anouar Brahem Quartet ve Sefi Zisling, 21 Mayıs’ta Liraz, 26 Mayıs’ta Mulatu Astatke, 27 Mayıs’ta Jojo Mayer, 28 Mayıs’ta Tuğçe Şenoğul ‘Kulüp Rüya’, 28 Mayıs’ta Seda Erciyes plays Essentials konserleri gerçekleşecek. Kampanyayı kaçırmak istemeyenler biletlerini bugün passo.com.trden alabilir.

AVANGARDIN ALFA’SI

24.jpg

Kırkyılı aşkın müzikal deneyimiyle cazın yaşayan efsanelerinden biri olan Tunuslu müzisyen Anouar Brahem 20 Mayıs’ta PSM’de Caz Festivali kapsamında sahne alacak isimler arasında. Brahem, alameti farikası olan udu ve mükemmel inceliği ile asırlık Arap müziği geleneğini sadece modern cazla değil, aynı zamanda Batı’nın kompozisyon tekniği ve Doğu’nun antik kültürel motifleriyle birleştirerek sürekli güncelliyor.10 yaşından beri ud çalan Brahem, aralarında Nuri Bouzid, Ferid Boughedir, Moufida Tlatli, Iachou Shakespeare ve Mohamed Driss’in de yer aldığı yönetmen ve yazarların eserleri için birçok film ve oyun müziği besteledi. John Surman ve Dave Holland ile kaydettiği Thimar adlı albümü Almanya’da Preises der Deutshen Shallplattenkritik Ödülü’nü kazandı, İngiliz dergisi Jazz Wise tarafından da Yılın En İyi Caz Albümü seçildi. Daha önce İstanbul’da birçok konser veren ve “İstanbul ikinci evim” diyen Brahem’e sahnede bas klarnette Klaus Gesing, basta Björn Meyer ve perküsyonda Khaled Yassine eşlik ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN