Kaderine terk edilen binalarımız Venedik’te

Kaderine terk edilen binalarımız Venedik’te

Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu açıldı. Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın ‘Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’ başlıklı projesinin sergilendiği Türkiye Pavyonu’nun açılışına İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Türkiye Pavyonu eş sponsorları Schüco Türkiye Genel Müdürü Can Eren ile VitrA adına Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan katıldı.

Açılışta Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş, Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem, Roma Kültür ve Tanıtım Müşaviri Haluk Söner, Milano Ticaret Ataşesi Ahmet Erkan Çetinkayış ile Venedik Fahri Başkonsolosu Filippo Olivetti’nin yanı sıra Türkiye’den ve uluslararası mimarlık, sanat ve akademi dünyasından pek çok önemli isim bulundu.Terk edilmiş binaları yıkmak ya da kaderine terk etmek yerine, onların hikâyelerini dinlemeyi ve anlamayı öneren Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi odağına mevcut olanı dönüştürmeyi alıyor. Türkiye Pavyonu’nda mimarlık dünyasındaki köklü değişimler, yapay zekâ, robotlar gibi yeni teknolojilerin yardımıyla, nasıl dönüştürebileceğimize dair araştırmalar sergileniyor ve umut dolu öneriler getiriliyor. Türkiye Pavyonu 20 Kasım’a kadar açık kalacak.

kar02-venedik.jpg
Özgen Özkan, Bülent Eczacıbaşı, Sevince Bayrak, Oral Göktaş ve Can Eren Türkiye Pavyonu açılışında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN