Komedi ve korkunun ikonları beyazperdede

Komedi ve korkunun ikonları beyazperdede

Sinemalarda altısı yerli 8 film vizyonda. Komedyen Ata Demirer doğup büyüdüğü şehirde çektiği ‘Bursa Bülbülü’ komedisi ile izleyicisini 1980’lerin gazino atmosferine götürüyor. Oscar ödüllü Ellen Burstyn’ın rol aldığı, 1973’te gişe rekorları kıran yapımın devam filmi ‘The Exorcist: Believer’ ise elli yıl sonra yine ürkütücü bir iblis hikayesini beyazperdeye taşıyor.

Sinemalarda bugün altısı yerli 8 yeni film vizyona giriyor. Yerli yapımlarda komedyen Ata Demirer’in kaleme alıp başrolünü Özge Özacar ile paylaştığı ‘Bursa Bülbülü’ filmi öne çıkıyor. Daha önce dijital bir platformda izleyici ile buluşan film, 1980’li yıllarda komedyenin doğup büyüdüğü Bursa’da, müzikle iç içe bir hayatı anlatıyor. Demirer, gazino kültürünün hala revaçta olduğu yıllarda, Bursa’da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapan ve en büyük tutkusu kaset çıkarmak olan Cengiz’in hikayesi ile izleyicisini kahkahaya boğmayı hedefliyor.

kar02-bursa-bulbulu.jpg

OSCARLI ELLEN BURSTYN İKONİK ROLÜ CANLANDIRIYOR

Yabancı yapımlarda da Oscar ödüllü Ellen Burstyn, Leslie Odom Jr. ve Lidya Jewett’in rol aldığı, heyecanla beklenen korku devam filmi ‘The Exorcist: Believer’ öne çıkıyor. William Peter Blatty’nin romanından uyarlanan orijinal korku filminin 50’nci yılını kutlayan devam filmi başlarına gelenlerden sonra şeytanın en kötüsüyle yüzleşmek zorunda kalan bir adamın hikayesini konu ediyor. Burstyn, 50 yıl önceki yapımda kızı Regan’ın başına gelenlerle hayatı sonsuza dek değişen oyuncu Chris MacNeil’ın ikonik rolünü yeniden canlandırıyor. William Friedkin’in 1973 tarihli filmi en iyi film de dahil olmak üzere 10 dalda Oscar’a aday gösterilmiş, gişe rekorları kırmıştı.İlk Exorcist’e çok fazla gönderme yapıldığı belirtilen filmin gişede göreceği ilgi merak konusu.

kar02-he-exorcist-believer.jpg

FİKRET KUŞKAN’IN İTALYA’DA ÖVGÜ ALDIĞI YAPIM

Haftanın diğer yapımları da şöyle:

roza.jpg

ROZA: Belçim Bilgin, Burak Sevinç, Fikret Kuşkan gibi oyuncuların rol aldığı uilm, âşık olduğu adamla evlenmek için evden kaçan bir genç kızın töreyle sınavını konu ediniyor. Dram türündeki filmin yönetmen koltuğunda Mustafa Kotan oturuyor. Kuşkan bu filmdeki rolüyle İtalya’da OraFest’te En İyi Aktör ödülünü aldı.

JESTER: İNTİKAM GECESİ: Ken Arnold, Matt Servitto, Lelia Symington’ın rol aldığı korku filmi, kasabalarını tehdit eden varlıktan kurtulmanın yolunu arayan iki kız kardeşin hikâyesini konu ediniyor. Jester olarak bilinen kötü niyetli bir cani, Cadılar Bayramı gecesinde küçük bir kasabanın sakinlerini terörize ediyor.

HAZEP: Doğuş Arslan’ın yönettiği korku filminde Damla Taka, Cemal Aşkın Alpçetin, Arzu Özçamlıer rol alıyor.

KENT MEZARLIĞINDA SIZINTI: Umut Burçin Gülseçgin’in yönettiği, Enfal Uzel, Samet Gürsel’in başrollerde olduğu film, müzisyen olan Asya’nın mezarlıktan topladığı çalı çırpıları evine getirdikten sonra yaşadığı korku dolu olayları işliyor.

HEP YEK: DÜĞÜN: Bilal Kalyoncu’nun yönettiği, İnan Ulaş Torun, Önder Açıkbaş, Çağan Atakan Arslan gibi oyuncuların rol aldığı komedi, İstanbul’dan kaçan Altan ve Gürkan’ın, İç Anadolu’nun en büyük mafyasının kızını kaçırmaları sonrası başlarından geçenleri anlatıyor.

MASAL ZAMANI 3 ‘SİHİRLİ KAPI’: Aile boyu izlenebilecek film, kötülerin dünyayı ele geçirmesini engellemeye çalışan masal kahramanlarının hikayesini anlatıyor. Kubilay Güleçoğlu’nun yönettiği filmde Lavinya Ünlüer, Ata Berk Mutlu, Özkan Sağın rol alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN