Mad Max serisinin heyecanla beklenen yeni bölümü vizyonda: Çorak dünyada insanlık arayışı

Mad Max serisinin heyecanla beklenen yeni bölümü vizyonda: Çorak dünyada insanlık arayışı

Sinemalarda 4'ü yabancı 8 yapım vizyona giriyor. Filmlerde George Miller’ın gişe rekorları kıran serisine yeni bir yön çizen ‘Furiosa: Bir Mad Max Destanı’ öne çıkıyor. 5. filminde ‘Furiosa’nın Mad Max ile birleşmesinden önceki azim dolu hikayesine odaklanan yönetmen, her şeyin çoraklaştığı dünyada soluksuz bir hayatta kalma mücadelesini beyazperdeye taşıyor. 43 milyon dolarlık astronomik bütçesiyle film izleyiciyi güvenecek tek bir kişinin bile kalmadığı distopik bir geleceğe götürüyor.

Sinema salonlarında bugün dördü yabancı 8 yapım vizyona giriyor. Filmlerde, George Miller’ın bundan 9 yıl önce beyazperdeyi kasıp kavuran Mad Max serisine yeni bir yön çizen ‘Furiosa: Bir Mad Max Destanı’ öne çıkıyor. Miller, distopik serisinin beşinci filminde önceki yapımda Charlize Theron’un oynadığı, bu kez Anya Taylor-Joy tarafından canlandırılan Furiosa adlı karakterin Mad Max ile birleşmesinden önceki hikayesine odaklanıyor. ‘Thor’ yıldızı Chris Hemsworth ise bu defa kötü adam Dementus rolü ile yeni şeyler deniyor.

Film isyankâr Furiosa’nın henüz küçük bir kız çocuğuyken nasıl esir düştüğünü, Çorak Topraklar’ın vahşetinden kurtulup, nasıl dirayetli ve öfke dolu bir intikamcıya dönüştüğünü anlatıyor. Distopik bir evrende güvenecek tek bir kişinin bile kalmadığı bir geleceği tasavvur eden film, her şeyin çoraklaştığı bir dünyada hayatta kalma hikayesi. Serinin dördüncü filmi ‘Mad Max: Fury Road’ 2015’te dünya çapında 380 milyon dolar hasılat elde ederek altı Oscar kazanmıştı. 343 milyon dolarlık astronomik bütçesiyle şimdiye kadar yapılmış en pahalı Avustralya filmi olan son bölümün gişe başarısı merak konusu.

YAPAY SEVGİLİM

Bilim kurgu türünü sevenlere hitap eden filmin yönetmen koltuğunu Casper Christensen ve Anthony Hines paylaşıyor. Başrollerini Shailene Woodley, Jack Whitehall ve Paul Rust’ın paylaştığı film, kendi robot ikizlerinin peşine düşmek zorunda kalan iki kişinin, gerçek aşkı öğrenme sürecini işliyor.

KEÇİGİLLER

Çocukların severek izleyeceği animasyon yapım üç genç keçinin toplumlarında bir ateşkesi korumak için cesurca giriştikleri macerayı konu ediyor.

RUH ÇAĞIRDIĞINA PİŞMAN OLAN ÜÇ ARKADAŞ

Karanlık salonlarda korku türünü sevenleri bu hafta biri yabancı 3 gerilim hikayesi bekliyor.

BİAZ: KARA İYENİN LANETİ

Tutku Ulus, Kutay Kalabalık ve Ceren Güzin Sönmez’in başrolde yer aldığı, Volkan Özgümüş ve Erkut Altındağ’ın yönettiği filmde, dört arkadaşın ruh çağırma ayininden sonra başına gelenler işleniyor.

AMMON

Celal Demirtaş’ın yönettiği, Mehmet Cula, Güldemet Durukan ve Fırat Tosun’un rol aldığı film, kabuslarla boğuşan bir müzik akademisi öğrencisinin kabuslarını merak edip araştırmaya başlamasıyla gelişen olayları anlatıyor.

GİZLENEN

Battal Karslıoğlu ile Levent Demirci’nin yönettiği filmde Arzu Suriçi Kireççi, Yağmur Şahin ve Murat Deniz oynuyor. Film izleyicisine, son kitabının yayından kaldırılmasıyla şehirden uzaklaşarak sessiz bir yere yerleşen bir psikoloğun yaşadığı metafizik olayları aktarıyor.

24kr02lanet.jpg

ŞEYTAN TOHUMLARI

Gabriel Abrantes imzalı filmde gerçek ailesini bulmak için Portekiz’e giden Edward’ın, ailesinin karanlık geçmişiyle karşı karşıya kalma hikayesini Brigette Lundy-Paine, Carloto Cotta ve Anabela Moreira canlandırıyor.

UYURGEZER BİR BABANIN DRAMI

Yönetmen Tunahan Kurt’un Türk sinemasında 2023 yılına damga vuran filmlerden biri olan ‘Karganın Uykusu’ vizyonda şansını deniyor. Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘Yılmaz Güney Ödülü’ dahil altı, Ankara Film Festivali’nde ‘en iyi film’ dahil iki ve Suç ve Ceza Film Festivali’nde ‘öğrenci özel ödülü’ alan filmde Ahmet Ağgün, Alperen Aktaş ve Engin Yüksel başrolleri paylaşıyor. Dram türündeki filmde Ağgün uyur gezer olan, eşini öldüren ve çocuğu ile başbaşa kalmış ancak ona iyi bir gelecek sağlayıp kendinden bir an önce uzaklaştırmaya çalışan bir babanın dramını canlandırıyor.

24kr02karganin-uykusu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN