Masumlar Apartmanı'yla Türkiye’yi salladı, şimdi de dünyayı! Herkes onu konuşuyor: Türkiye’nin gururu “Merve Dizdar”

Masumlar Apartmanı'yla Türkiye’yi salladı, şimdi de dünyayı! Herkes onu konuşuyor: Türkiye’nin gururu “Merve Dizdar”

76. Cannes Film Festivali bu sene çok renkli geçiyor. Nuri Bilge Ceylan "Kuru Otlar Üstüne" filmi ile en iyi kadın oyuncu kategorisinde aday gösterilen Merve Dizdar festivalin en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. Masumlar Apartmanı dizisi ile Türkiye'yi sallayan güzel oyuncu Dizdar, şimdi de adını dünya listesine yazdırdı.

Fransa'da düzenlenen 76. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın “Kuru Otlar Üstüne” filmi dakikalarca ayakta alkışlandı. Her yıl en iyi oyuncuların seçildiği festivalde bu yıl en iyi kadın oyuncu ödülü Merve Dizdar'a verildi. Ülkemizi gururlandıran ünlü isim sergilediği performans ile hem Türkiye'de hem de dünyada başarıyı yakaladı.

KONUŞMASI GECEYE DAMGA VURDU

Yaptığı ödül konuşması oldukça dikkat çeken Dizdar, ödül alırken şu sözleri sarf etti:
“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele eden ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim. Ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray'ın ve Nurayların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor.”

merve-dizdar-cannes.jpg

Ödüllü Nuray ve onun gibi kadınlara mücadelesini güç verebilmek için aldığını ifade eden Merve Dizdar, kendisine layık görülen günlere boyun eğmeyip eyleme geçen ve ne olurdu olursa olsun Umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşleri adına aldığını vurguladı. Merve Dizdar, ödülünü Türkiye'deki hak ettiği güzel günleri görmeyi bekleyen tüm mücadeleci ruhları armağan ettiğini söyledi.
dizdar-odul.jpg

KILIÇDAROĞLU'DA TEBRİK ETTİ

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile ünlü oyuncuyu tebrik etti. Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar’ı yürekten kutluyorum. “Türkiye'de hakkettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara” bugün hep birlikte demokrasiyi armağan edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

merve-dizdar-odul.jpg

FESTİVALDE KİMLER ÖDÜL ALDI?

76.’sı düzenlenen Cannes Film Festivali'nde birçok farklı alanda ödül verildi. Oyuncular ödülleri ile buluşurken ünlü oyuncu Merve Dizdar'da en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Festivalde diğer kategorilerde ödüle layık görülen isimler şu şekildedir:

  • Altın Palmiye: Anatomie d'Une Chute (Yönetmen: Justine Triet)
  • Jüri Büyük Ödülü: The Zone of Interest / Yönetmen: Jonathan Glazer
  • En İyi Yönetmen: Trần Anh Hùng / The Pot-au-Feu (La Passion de Dodin Bouffant)
  • Jüri Ödülü: Fallen Leaves (Yönetmen: Aki Kaurismäki)
  • En İyi Senaryo: Sakomoto / Monster (Yönetmen: Kore-Eda Hirokazu)
  • En İyi Kadın Oyuncu: Merve Dizdar (Kuru Otlar Üstüne/Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan)
  • En İyi Erkek Oyuncu: Kōji Yakusho (Perfect Days/ Yönetmen: Wim Wenders)
  • En İyi İlk Film(Camere D'or): Inside the Yellow Cocoon Shell (Yönetmen: Thien An Pham)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN