‘Mateverse’ün habercileri geri döndü

‘Mateverse’ün  habercileri geri döndü

Sinema salonlarında biri yerli 3 film vizyona giriyor. Heyecanla beklenen 22 yıllık bilim kurgu serisi dördüncü filmi ‘The Matrix Resurrections’ Türk seyircisiyle buluşuyor. 57 yaşındaki Keanu Reeves’in hayat verdiği ‘seçilmiş kişi’ Neo yeni filmde günümüz matevers evreniyle kıyaslanan makineler ve insanlar arasındaki savaşta ‘orta yaşlı bir romantik’ olarak beyazperdede.

Sinemalarda bugün biri yerli 3 film vizyonda. Pandemi sürecinde vizyonu sürekli ertelenen 22 yıllık bilim kurgu efsanesi Matrix’in dördüncü yapımı nihayet vizyonda. Makineler ve insanlar arasındaki savaşı konu edinen filmin yeni bölümünde Keanu Reeves’in hayat verdiği Neo’nun ‘seçilmiş kişi’ olduğu ise bu kez muallak. Matrix’in ‘The Matrix Resurrections’ filminin yönetmen koltuğunda Wachowski kardeşlerden bu kez Lana oturuyor. Neo rolünde Keanu Reeves ve Trinity rolünde Carrie-Anne Moss’un başrolde olduğu ve Wachowski’lerin çağı tanımlayan bir aksiyon patlaması olan film öncü efektler ve insanlar ve makineler arasındaki savaşta beyni eriten fikirlerle beyazperde. Pandemi sürecindeki NFT çılgınlığından sonra arazi satışlarıyla gündeme gelen ‘metaverse’ (sanal evren) konusuyla birlikte ‘Matrix gerçek mi oluyor?’ sorusuyla da gündeme oturan film daha büyük bir merakla bekleniyordu.

Sinema dünyasında filmin bir devam filminden çok, sürprizlerle dolu bir hikayeyi izleyiciye taşıdığı konuşuluyor. Üçüncü filmin son sahnesinde kaderi belli olmayan Neo bu kez yeni güçleriyle savaş meydanına geri dönüyor. Öte yandan 18 yıllık bekleyişin ardından gelen film 22 Aralık’ta Amerika gibi ülkelerde vizyona girmesinin ve HBO Max’te yayınlanmasının ardından IMDb’de 10 üzerinden 6.6 puan alarak şaşkınlık yarattı. Film ayrıca gişede de geçen hafta vizyona giren ve 587 milyon dolar hasılatla pandemi döneminin en iyi ikinci açılışına imza atan

‘ÖRÜMCEK ADAM: EVE DÖNÜŞ YOK’ İLE YARIŞACAK.

Matrix’e rağmen vizyona girmeye cesaret eden diğer yabancı yapım ise François Ozon tarafından yönetilen Fransız yapımı ‘Her Şey Yolunda’. Bir dram hikayesini sinemaya taşıyan filmde Sophie Marceau, Andre Dussollier, Geraldine Pailhas, Charlotte Rampling ve Eric Caravaca rol alıyor. Film, babalarının felç geçirdiğini öğrenince bir anda hayatları değişen iki kız kardeşin yüzleştikleri konular üzerinden aile ilişkilerindeki karmaşayı komedi, macera ve polisiye esintileriyle izleyiciye anlatıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN