Medusa Mozaiği ziyarete açıldı: Dünyada benzeri bulunmuyor

Medusa Mozaiği ziyarete açıldı: Dünyada benzeri bulunmuyor

Burdur’un Gölhisar ilçesinde bulunan ve iklim şartları nedeniyle yıl boyu sergilenemeyen Medusa Mozaiği ziyarete açıldı. Geç Roma dönemine ait dişi canavar figürü olan Medusa Mozaiği Ekim ayı sonuna kadar ziyaret edilebilir.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Kibyra Antik Kentindeki kış ayları boyunca kapalı olan Medusa Mozaiği, ziyarete açıldı.

3 bin 600 kişilik odeonun orkestra bölümünü süsleyen, Geç Roma dönemine ait dişi canavar figürü Medusa Mozaiği Ekim ayı sonuna kadar ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

2-003

Hava şartlarından zarar görmemesi için yılın on ayı üzeri uzman restoratörler tarafından 5 farklı katmanla kapatılan, Burdur kent merkezine 108 kilometre uzaklıkta bulunan Medusa Mozaiği’nin dünyada benzeri bulunmuyor.

3-002

M.S. 2. yüzyıla ait Medusa Mozaiği Kasım ayı sonuna kadar ziyarete açık olacak.

4-002

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN