Merve Dizdar'dan 'Kuru Otlar Üstüne' filminin kamera arkası görüntüleri

Merve Dizdar'dan 'Kuru Otlar Üstüne' filminin kamera arkası görüntüleri

Kuru Otlar Üstüne filminin başrol oyuncularından Merve Dizdar kamera arkası görüntüleri paylaştı. Oyuncunun sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler beğeni yağmuruna tutuldu.

Nuri Bilge Ceylan'ın 76. Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran filmi "Kuru Otlar Üstüne" sinemalarda vizyona girdi.

Filmin vizyona girmesinin ardından filmin başrol oyuncularından olan Merve Dizdar sosyal medya hesabından setten çekilen fotoğrafları paylaştı.

Dünya prömiyerini 76. Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren, Türkiye prömiyerini ise 30. Adana Altın Koza Film Festivali'nde yapan film, vizyona girmesinin ardından sosyal medyada gündem oldu.

ekran-goruntusu-2023-10-01-153530.jpg

Başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici'nin yer aldığı "Kuru Otlar Üstüne", ücra bir kasabada yaptığı zorunlu görevini tamamlayıp tayin olmayı bekleyen bir öğretmenin hikayesini konu ediyor.

FİLMİN KONUSU

"Ahlat Ağacı" filmi senaristlerinden Akın Aksu'nun mecburi hizmet için gittiği yerde notlar tuttuğunu, bunu da kendisiyle paylaştığını aktaran Nuri Bilge Ceylan, Adana'da gösterimin ardından filmin hikayesini şöyle anlatmıştı:

ekran-goruntusu-2023-10-01-153544.jpg

"Aslında başlangıçta film yapmayı asla düşünmedim fakat bir süre sonra nedense biz bir şekilde 'böyle bir denesem mi acaba' gibi bir duygu geldi. Yani çok bir ateş yoktu. Ufak ufak çalışmaya başladık Ebru, Akın, ben ama herhalde yapmam diyordum yani. Sonra fikir fikre ekleniyor, bir şeyler oluyor falan gelişip gitti. Hatta yazdığımız en uzun senaryo oldu.

ekran-goruntusu-2023-10-01-153558.jpg

'Kış Uykusu' 160 sayfaydı. Bu 250 sayfayı falan buldu. Ben de senaryoda atmayı çok sevmiyorum. Belki de en büyük özgürlüğüm bu. Yönetmen olarak büyük bir özgürlük. Çünkü senaryodaki her şeyi çekmek demek, büyük bir masraf. Ben başka taraflardan kısıp her şeyi çekmeye karar verdim ve o kadar çok şey çektik ki, o senaryodaki her şeyi çektik. Tabii ki 5 saatlik bir malzeme çıktı. Tabii her şeyi beğenmiyorsunuz. Sonunda işte ileri geri böyle bir filme dönüştürdüm"

ekran-goruntusu-2023-10-01-153609.jpg

'FİLMİN FİNALİ DEĞİŞTİ'

Filmde farklı sahnelerin de çekildiğini belirten Ceylan, "Mesela final böyle değildi. Filmin en çok para harcadığımız sahneleri filme girmedi. Böyle oluyor, kader yani. Galiba çok kalabalık sahneleri de sevmiyorum. Öyle bir şeyim de var. Daha böyle oda müziği kıvamında daha çok hoşuma gidiyor da olabilir. Biraz şans ve tesadüfler de oluyor ama kurguda tabii ki denge arayışı için zamanımız var. Uğraşa uğraşa böyle bir şeye girdi film ama başlangıçta böyle değildi kesinlikle. Merve'de bitiyordu mesela, bambaşka bir yerde. Sonra Deniz'e döndük" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-10-01-153641.jpg

Merve Dizdar da Nuri Bilge Ceylan ile çalışmanın kendisi için çok büyük bir şans olduğunu aktardı. Bu filmin içinde herhangi bir yerinde olmanın bile kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Dizdar, "Çünkü anlattığı şey bütün hikayeleri her yere herkese dokunuyor" dedi.

ekran-goruntusu-2023-10-01-153702.jpg

Başrol oyuncularından Deniz Celiloğlu da yönetmen Ceylan'dan her zaman etkilendiğini belirterek, "Bunu çok oynamak istediğimi hissettim. Hatta ilk okuduğumda 'tamam bu benim' dedim. Mutlaka ben bu rolü alacağım ama hocayı nasıl inandırırım diye düşündüm" diye konuştu.

ekran-goruntusu-2023-10-01-153737.jpg

"Kuru Otlar Üstüne", Türkiye'nin Oscar'da da "En İyi Uluslararası Film" adayı olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN