Minyatürün tezhibin sinemayla buluştuğu filmler bir arada

Minyatürün tezhibin sinemayla buluştuğu filmler bir arada

Türkiye’de ilk kez geleneksel sanatlar ve zanaatlar alanında film ve belgesellerin gösterileceği ‘Gelenekten Geleceğe Film Günleri’ etkinliği bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) başlıyor.

Geleneksel Sanatlar Derneği’nin düzenlediği etkinlikte 17 Kasım’a kadar, Yeşilçam Sineması’nda minyatür, ebru, hat, tezhip, katı’, cilt, çini, tekstil gibi geleneksel Türk sanatlarıyla ilgili film gösterimlerinin yanı sıra diğer ülkelerin gelenekli sanatlarını konu alan filmler gösterilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Programı tarafından desteklenen Gelenekten Geleceğe Projesi kapsamında gerçekleşecek etkinlikle, uzun vadede geleneksel sanatlarla sinemanın daha fazla etkileşim hâlinde olduğu ve birbirinden beslendiği bir platform hâline gelmesi hedefleniyor.

Bütün gösterimlerin ücretsiz olduğu etkinlikte Derviş Zaim’in ‘Cenneti Beklerken’, ‘Nokta’, ‘Gölgeler ve Suretler’, Murat Pay’ın ‘Dilsiz’, Faris Kermani’nin ‘Hidden Art of Islam’ gibi filmleri izleyici ile buluşacak. Yönetmenlerle ayrıca söyleşiler de gerçekleşecek. Gösterimler hakkındaki detaylar derneğin sosyal medya hesaplarından incelenebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN