Sinemanın ‘ipekyolu’nda bu yıl on film yarışıyor

Sinemanın ‘ipekyolu’nda bu yıl on film yarışıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından düzenlenen “10 Uluslararası İpekyolu Film Festivali”nde finale kalan eserler belli oldu. Festivale birçok ülkedeb toplamda 2 bin 678 başvuru yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (SETEM) düzenlediği “10 Uluslararası İpekyolu Film Festivali”nin finalistleri açıklandı. Ulusal Belgesel Film, Şafak Tavkul Ulusal Animasyon Film, Uluslararası Kısa Film kategorilerinde birçok eser yarıştı. SETEM’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Suriye, Hindistan, Irak, Yunanistan, İran, Afganistan ve Pakistan’dan festivale bu yıl 2 bin 678 başvuru yapıldı.

Ulusal Belgesel Film kategorisinin ön jüri üyeliğini Yönetmen ve Senarist Hayriye Savaşçıoğlu, Yönetmen ve Senarist Erdoğan Kar, SETEM Yönetim Kurulu Başkanı Yönetmen Mehmet Güleryüz yaptı. Şafak Tavkul Ulusal Animasyon Film jüriliğini de Animasyon Yönetmeni Berat İlk, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Animasyon Bölümü Doç. Dr. Nazik Çelik Yılmaz, Animatör, Araştırmacı, Öğretim Üyesi ve Küratör Başak Ürkmez üstlendi. Ulusal Kısa Film kategorisinin ön jüriliğini ise Yönetmen ve Senarist Feza Sınar, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Mustafa Bülbül, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Can Diker yaptı.

Ön jürinin değerlendirmesi sonucu, ‘Ulusal Belgesel Film’ kategorisinde, Seyid Çolak’ın ‘Ataların Uykusu’, Yalçın Çifçi’nin ‘Başımdaki Dünya’, Yavuz Özer’in ‘Ercan & Aysun’, Ozan Sertdemir’in ‘Hayde Bre Pehlivan’, Zuhal Kaya’nın ‘Kişi ve Mekan’, Koray Sevindi’nin ‘Köş’, Can Adiloğlu’nun ‘Metamazon’, İrem Aydın’ın ‘Moğollar’, Arif Utku Tokgöz’ün ‘Sonicworld’ ve Bülent Boral’ın ‘Taşlarla Konuşan Adam’ adlı yapımları finale kaldı. ‘Şafak Tavkul Ulusal Animasyon Film’ kategorisinde, ‘Alone’, ‘Disordered’, ‘Dry Nightmare’, ‘Elif: Chapter 1’, ‘Game’, ‘In The Woods’, ‘Kauai’, ‘Supplant’ ve ‘There Is Nothing Called Home’, ‘Ulusal Kısa Film’ kategorisinde, ‘Annem Gibi’, ‘Babamın Öldüğü Gün’, ‘Bahçeler Put Kesildi’, ‘Begonvil, ‘Bugün Değil’, ‘Kırılabilir’, ‘Körfez’, ‘Larva’, ‘Mary’ ve ‘Seçim’ filmleri finalist oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN