Nicholas Cage kendi parodisini oynuyor

Nicholas Cage kendi parodisini oynuyor

Sinemalarda 6’sı yabancı 11 yapım vizyonda. Yabancı yapımlarda Hollywood’un efsane ismi Nicolas Cage’in borçla mücadele eden bir aktör rolünde kendi parodisini oynadığı ‘Yetenekli Bay Cage’ öne çıkıyor. Savaşın ardından birçok ülkede Ukrayna’ya destek için gösterilen ‘Olga’ ise vatanı ve kariyeri arasında kalan jimnastikçi bir genç kızın hikayesini 2013’teki Maidan olayları ekseninde beyazperdeye taşıyor.

SALİHA SULTAN

Sinemalarda bugün 6’sı yabancı 11 film vizyona giriyor. Yabancı filmlerde Nicolas Cage’in büyük bir borçla mücadele eden bir aktör olarak kendini oynadığı ‘Yetenekli Bay Cage’ filmi öne çıkıyor. Tom Gormican’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde oyuncuya Pedro Pascal, Tiffany Haddish, Neil Patrick Harris gibi isimler eşlik ediyor. Komedi aksiyon türündeki yapım, menajeri zengin bir adamın doğum günü partisinde görünmesi için 1 milyon dolara anlaşma yapan aktörün bir anda CIA tarafından gizli bir görev verilmesiyle yaşadığı sürükleyici olayları izleyiciye aktarıyor. Haftanın diğer yabancı yapımlarından ‘Zeko İçin’ filmi de aile hikayelerini sevenler için beyazperdede. Peter Mimi’nin yönettiği, Mısırlı ünlü oyuncular Kareem Mahmoud Abdel Aziz ve Menna Shalabi’nin başrolde olduğu film, sıradan bir ailenin çocuğunun yanlışlıkla ‘Ülkenin En Zeki Çocuğu’ yarışmasına katılma şansı yakalamasıyla gelişen komik ve dramatik olayları keyifli bir yolculuk eşliğinde anlatıyor. Oyuncu Abdel Aziz filmin tanıtımında seslendirdiği ‘Al-Ghazala Ray’aa’ şarkısıyla YouTube’da trend olmuş, 20 milyon görüntülenme almıştı.

Yerli yapımlarda ise dram türünü sevenler yönetmen Hakan Gürtop’un çağın önemli sorunlarından biri Alzheimer hastalığını konu alan ‘Annemin Zamanı’ filmi dikkati çekiyor. Uğur Çavuşoğlu, Meriç Başaran, Gonca Yakut, Serkan Ekşioğlu, Özlem Gündoğdu’nun rol aldığı film köyden kente göç eden ve yaşlılığında şehir hayatına mecbur kalan bir Anadolu kadınının gelenek ve modernlik ekseninde verdiği köyüne dönme mücadelesini anlatıyor. Yerli komedi sevenleri ise bu hafta iki film bekliyor. Ali Biçim, Mesut Can Tomay, Efekan Can, Burak Güneş, Serkan Dağlı’nın rol aldığı, Oğuz ve Celal Öztürk’ün birlikte yönettiği ‘Tam Kafadan Karavana’ mali sıkıntılarla boğuşan bir e-spor takımının, bu şartlarda turnuvaya hazırlanmaya çalışması sırasında yaşanan komik olayları aktarıyor. Bülent İşbilen’in yönettiği ‘Aynasız Haluk’ da karısı oğlunu alıp kendisini terk ettiğinden beri hayatla bağını koparmış mesleğine dört elle sarılmış bir komiserin yaşadıklarını mizahi bir üslupla beyazperdeye taşıyor. Filmde Tolgahan Sayışman, Erdal Özyağcılar, Algı Eke, Sarp Bozkurt, Öznur Serçeler rol alıyor. Çocuklarını sinemaya götürmek isteyenler ise bu hafta hayvanlardan oluşan bir haydut çetesinin örnek birer vatandaş olma çabasını işleyen ‘Kim Demiş Kötüyüz Diye?’ animasyonunu tercih edebilir.

ÖLÜ İKİZ KARDEŞLE TIRMANAN KORKU

20.jpg

Beyazperdede karanlık hikayeler sevenler için ikisi yerli dört korku filmi bugün beyazperdede. İskandinav yönetmen Taneli Mustonen’in yönettiği ‘İkiz’ filminde ikizlerinden biri bir kazada öldükten sonra yas tutan Anthony ve Rachel’ı Teresa Palmer ve Steven Cree canlandırıyor. Noel kabusu temalı, Adam Leader, Richard Oakes imzalı ‘Şeytanın Laneti’ korku filminde de Neal Ward, Nadia Lamin, Frank Jakeman, Sandra Howard-Williams hayatı bir gecede altüst olan bir aileye hayat veriyor. Mesut Erbaş, Hakan Yusufoğulları’nın yönettiği yerli korku ‘Zebun’ da Hakan Akgün, Sema Şimşek, Almina Kahraman, Murat Ercanlı, Afrikalı Ali rol alıyor. Film, eşi ve kızı ile birlikte mutlu bir hayatı olan Kenan’ın, yaptığı bir iş seyahati sonrası halüsinasyonlar görmeye başlamasıyla değişen yaşamını konu ediniyor. Şükran Çağman, Kahraman Tayfur, Dilara Ayata, Ayşegül Kaygusuz, Mısmıs Özkan’ın rol aldığı, Hakan Aydın’ın yönettiği ‘Yakaza: Zehirli Kabile’ filmi ise, yaşadıkları köyde bir anda tüm düzenleri bozulan bir ailenin korku dolu hikayesini izleyiciye taşıyor.

ÜLKESİ VE KARİYERİ ARASINDA KALAN BİR UKRAYNALI

21.jpg

Vizyonda ‘Başka Sinema’ kapsamında gösterime giren ‘Olga’ filmi de haftanın dikkat çeken yapımları arasında. İsveç yönetmen Elie Grappe’nin ilk uzun metrajı film Cannes’da senaryo ödülü aldı, İsviçre tarafından Oscar’a aday gösterildi. Film, Avrupa Olimpiyat Şampiyonası için antrenman yaptığı İsviçre ile aktivist annesinin yaşadığı Ukrayna arasında kalan 15 yaşındaki milli bir jimnastikçinin hikayesini anlatıyor. Ayrıca Ukrayna’da 2013’te dönemin Ukrayna hükümetinin Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını imzalamayı askıya alması üzerine yaşanan Euromaidan olayları da ele alınıyor. Filmde Olga karakterine yönetmenin senaryoyu araştırırken tanıştığı Lougansk’tan Ukraynalı bir jimnastikçi olan Anastasiia Budiashkina hayat veriyor. Film, şubatta başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte birçok ülkede Ukrayna’ya destek için gösterildi. Çin’de de gösterilmesi planlanan film, hükümetin engellemesi nedeniyle gösterime girememişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN