Rembrandt imzalı minyatür portreler keşfedildi

Rembrandt imzalı minyatür portreler keşfedildi

Işığın ve gölgelerin ressamı Rembrandt’ın iki yeni eseri keşfedildi. Sanatçının, daha önce hiç gün yüzüne çıkmamış, son derece nadir iki portresi ortaya çıktı. Sanatçının akrabalarının açık artırmaya çıkardığı portrelerin milyonlarca dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

1635 yılına tarihlenen ve üzerinde Rembrandt imzasını bulunan tablolar, sanatçı ile evlilik yoluyla akraba olan bir karı kocaya ait. 20 santimden biraz daha küçük olan iki portre, Hollanda’nın Leiden şehrinde bilinen bir aileden gelen Jan Willemsz van der Pluym ve eşi Jaapgen Carels’i tasvir ediyor. Tablolar, çiftin büyük torununun ölümünden bir yıl sonra, 1760 yılına kadar bakıcıların ailesinde kaldı. Ardından 1820’de Paris’teki Baron d’ıvry koleksiyonuna, sonrasında ise 1. Baron Glenlyon James Murray’e kalmadan önce Varşova’ya, Kont Vincent Potocki’nin özel koleksiyonuna dahil oldu. Haziran 1824’te Murray, sanat eserlerini Christie’s Müzayede Evi aracılığıyla satışa çıkardı. Bu satıştan günümüze kadar tablolar aynı ailenin özel koleksiyonunda İngiltere’de kaldı. Eserler uzmanlar tarafından bilinmiyordu. Eserlerin sanatçıya ait olduğunun doğrulandığını belirten Christie’s Müzayede Evi’nden Henry Pettifer “Bence bunlar onun çizdiği ve bildiğimiz en küçük portreler” dedi. Eserler haziran ayında New York ve Amsterdam’da sergilenmesinin ardından 6 Temmuz’da satışa sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN