Türk dünyasının sinemacıları kültür başkenti Bursa’da buluşuyor

Türk dünyasının sinemacıları kültür başkenti Bursa’da buluşuyor

Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali yarın başlıyor. 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’da gerçekleşecek festivalde, 10 ülke ve yedi özerk bölge olmak üzere 17 coğrafyadan sinemacılar bir araya gelecek.

İlki geçen yıl İstanbul’da düzenlenen festival bu yıl ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ Bursa’da gerçekleşecek. 5 Kasım’a kadar sürecek festivalde 10 ülke ve yedi özerk bölgedeki 17 coğrafyadan 52 film sinemaseverlerle buluşacak.

Türk Cumhuriyetleri’nden Bursa’ya gelen 200’e yakın sinema profesyoneli de Türk sinemasının önde gelen isimleriyle bir araya gelecek. İhsan Kabil’in başkanlığında yürütülen festivalde kurmaca türünde 10, belgesel türünde 14, toplamda 24 film yarışacak. 28 filmlik bir seçki de yarışma dışı gösterilecek.

Kurmacada Türkiye’den Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bağlılık Hasan’ filmi, belgeselde ise İsmet Arasan’ın ‘Balkanların Türkçe Hafızası’ filmleri yarışacak. Kurmaca kategorisinde ayrıca Azerbaycan’dan Vagif Mustafayev’in ‘Hayat Galiba Güzeldir’, Kazakistan’dan Begars Elubayev’in ‘Issız Yurt’, Kırgız Cumhuriyeti’nden Taalaibek Kulmendeev’in yönettiği ‘Satılık Ev’, Özbekistan’dan Dilmurad Masaidov’un ‘Kadının Kısmeti’, Türkmenistan’dan Arslan Eyeberdiyev’in ‘İsterin’, İran’dan Behman ve Behram Ark kardeşlerin ‘Post’, Tataristan’dan Yulia Zaharova’nın ‘Tarlan’, Hakasya’dan Yury Kuroçka’nın ‘Elsa’nın Beyaz Yolu’ ve Tuva’dan Roland Oorzhak’ın ‘Çelik Rüzgârlar’ filmleri yarışacak.

Kültür Bakanlığının çatısı altında Sinema Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Sinema Derneği iş birliğiyle düzenlenen festivale Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TÜRKSOY, Türk Dünyası Belediyeler Birliği gibi kurumlar da destek veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN