Türklük araştırmalarının acı kaybı: Mehmet Fatih Doğrucan vefat etti

Türklük araştırmalarının acı kaybı: Mehmet Fatih Doğrucan vefat etti

Altı yıldır kanserle mücadele eden, bu süreçte üç esere imza atan yazar, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan genç yaşta amansız hastalığa yenildi. Doğrucan’ın cenazesi yarın Ankara’da son yolculuğuna uğurlanacak.

SALİHA SULTAN

Akademisyen ve yazar, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan (46), altı yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenildi. 2016’dan beri gırtlak kanseri ile mücadele eden Doğrucan, dün gece Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Dört kez gırtlak kanseri ile mücadele eden Doğrucan, sesini yitirdiği halde bu süreçte üç eser kaleme alarak kitaplarla hayata tutunmaya çalıştı.

Doğrucan’ın vefat haberi, hayat arkadaşı ve aynı bölümde öğretim üyesi olan eşi Dr. Ayşegül Doğrucan'ın sosyal medyadaki “Arkadaşlar bir süredir sosyal medyaya giremedim haliyle mesajlarınıza da cevap veremedim. Fatih Doğrucan tedavisi devam ederken solunum sıkıntısı yaşamaya başladı. Oksijen desteği alıyor ama destek çekildiğinde saturasyon düşüyor. Dualarınızı eksik etmeyin” mesajının ardından geldi.

1-007.jpg

Akademik kariyerinin yanı sıra ‘Destan’ dizisinin tarih ve felsefe danışmanlığını yürüten Doğrucan, TamgaTürk, Türk Dünyası Araştırmaları gibi dergilerde de birçok makaleye imza attı. Bir süredir bilgisayar üzerinden sesli program aracılığıyla iletişim kurabilen Doğrucan’ın, ‘Tarihsel Uğrak Noktalarıyla Felsefeden Bilime’ (2018) kitabı Kesit Yayınları, Tanrı ile Kavga (2019) ve iki ciltlik 'Medeniyet Dili Olarak Türkçe' (2022) kitapları ise Altınordu Yayınları tarafından okura sunuldu.

Doğrucan'ın cenazesi 16 Ekim Pazar günü (yarın) Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.

1-006.jpg

‘MÜCADELESİ İLE HERKESE DERS VERDİ’

Doğrucan’ın vefat haberinin ardından akademi dünyasından baş sağlığı mesajları art arda geldi:

ALTAY TAYFUN ÖZCAN: "Zamanı Tanrı yaşar, insanoğlu hep ölmek için türemiş." Büyük bir değerimizi yitirdik. Mehmet Fatih Doğrucan üretken bir bilim insanı olmanın yanında orijinal fikirlere sahip bir akademisyendi de. Ayrıca iyi bir dost, candan bir arkadaş ve iyi bir aile babasıydı da... Fatih gençliğinde hepimizin ilham kaynağıydı. Ebediyete giderken de savaşçılığı ile herkesin… Bir hoca olarak herkese bir ders verdiğini düşünüyorum. Asla vazgeçmemek, mücadele etmek onun hepimize verdiği son dersi oldu. Kaleme aldığı çalışmalarda ve anılarımızda yaşayacak.

MUALLA UYDU YÜCEL: Türklük genç yaşta idealist bir neferini daha kaybetti. Çok üzgünüm… Çok mücadele etti, iyi bir baba, iyi bir eş ve iyi bir bilim adamıydı. Mekanı cennet dolsun inşallah. Ailesinin, sevenlerinin ve akademi dünyamızın başı sağ olsun. Sabırlar diliyorum

İBRAHİM ÜNGÖR: Uzun zamandır amansız hastalığı ile mücadele eden kıymetli bilim adamı Mehmet Fatih Doğrucan beyefendinin vefatını üzüntü ile öğrendim. Fatih beyin ölümü gerçek bir alimin ölümü oldu.

KÜRŞAT ZORLU: Kıymetli meslektaşım Mehmet Doğrucan‘ı kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Tarifi güç büyük bir mücadele verdi. Son nefesine kadar ülkesi için üretmekten geri durmadı. Mekanı cennet olsun! Başta eşi Ayşegül Doğrucan hanımefendi olmak üzere ailesine sabırlar dilerim!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN