Venedik Bienali’nin görmezden geldiği kefiye Londra’da

Venedik Bienali’nin görmezden geldiği kefiye Londra’da

ABD Filistin Müzesi'nin Venedik Bienali tarafından reddedilen sergisi, Londra'da P21 Galerisi'nde açıldı. Batılı birçok kültür kurumunun Filistinli ve Filistin yanlısı sanatçıların eserlerini iptal etmesine rağmen, sergi Londra'nın merkezinde takdir topladı. 2 Mart'a kadar devam edecek olan sergi, Filistin halkının canlı kültürünü, mirasını ve mücadelesini çeşitli sanatsal ifadelerle sergiliyor.

SALİHA SULTAN

ABD Filistin Müzesi’nin Venedik Bienali tarafından reddedilen sergisi Londra’da açıldı. Batılı birçok kültür kurumu Filistinli ve Filistin yanlısı sanatçıların yer aldığı sergi ve etkinlikleri iptal ederken, Londra’nın merkezindeki P21 Galerisinde açılan sergi takdir topladı. 2 Mart’a kadar devam edecek sergi Filistin halkının canlı kültürünü, mirasını ve mücadelelerini çeşitli sanatsal ifadelerle anlatıyor.

Sergide Karim Abu Shakra , Salman Abu Sitta , Ghassan Abu Laban , Ibrahim Alazza , Mohammed Alhaj , Nabil Anani , Hanan Awad , Samira Badran , Jacqueline Bejani , Sana Farah Bishara , Susan Bushnaq , Lux Eterna , Nadia Irshaid Gilbert , Samia Halaby , Rula Halawani , Samar Hussaini , Mohamed Khalil , Rania Matar , Sobhiya Hasan Qais , Nameer Qassim ve Taqi Sabateen gibi Filistinli sanatçıların eserleri yer alıyor.

Küratörlüğünü ABD Filistin Müzesi’nin Kurucusu ve İcra Direktörü Faisal Saleh’in üstlendiği srgi diyaloğu teşvik etmeyi, farkındalık yaratmayı ve Filistin anlatısının daha derin anlaşılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN