Yazar Jean-Marie Apostolidès hayata veda etti

Yazar Jean-Marie Apostolidès hayata veda etti

Yunan asıllı Fransız deneme yazarı Jean-Marie Apostolidès, yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kanser hastalığıyla mücadele eden Jean-Marie Apostolidès, roman, deneme, oyun yazarlığının yanı sıra tiyatro yönetmeni ve üniversite profesörlüğü yapıyordu. 1943 yılında Fransa'da Sain-Bonnet-Tronçais'te dünyaya gelen Apostolides yıllar sonra Harvard'da öğretmenliğe başladı. Sonrasında da Stanford Üniversitesi'nde Fransız edebiyatı ve tiyatro çalışmaları profesörü oldu.

Haber Global'in haberine göre, Kaczynski'nin 'Sanayi Toplumuna Karşı Manifesto' kitabını Fransızcaya çeviren isim olan Apostolides çizgi roman dünyasıyla da ilgiliydi. Bir Herge uzmanıydı. 1984 yılında 'Les Metamorphoses de Tintin'i yazdı. Tenten hakkında birçok makalesi de yayınlandı.

Hayatının büyük bölümünü Kaliforniya'da geçiren Apostolides, bu nedenle Fransız entelektüel çevrelerince genelde hor görüldü. Ancak bu onun yazmasına engel olmadı.

2012 yılında Luc Giard'la birlikte Konoshiko adında bir çizgi roman bile yayınladı. Buradaki amacı "yeraltı" Montreal tasarımlarını yer üstüne çıkarmaktı.

Kanada'nın birçok şehrinde çeşitli sürelerde çalışan Apostolides birkaç tiyatro oyununa da imza attı. 2001'de yayınladığı L'Audience adlı romanı da büyük ses getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN