Yedikule Gazhanes’nde ‘özgürlük yürüyüşü’

Yedikule Gazhanes’nde ‘özgürlük yürüyüşü’

İBB tarafından restore edilen tarihi Yedikule Gazhanesi’nde yer alan Hangar sanatseverlere kapılarını ‘Uzun Yürüyüş 68’ başlıklı sergi ile açtı. İBB Kültür ve İBB Miras işbirliğiyle gerçekleşen serginin küratörlüğünü Feyyaz Yaman üstleniyor. Sergi 31 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restore edilen tarihi Yedikule Gazhanesi’nde yer alan Hangar sanatseverlere kapılarını ‘Uzun Yürüyüş 68’ başlıklı sergi ile açtı. Sergi dünyadaki kültürel ve ekonomik dönüşümler bağlamında Türkiye politik tarihinin büyük kırılma noktasına ve hala üzerinde yürümekte olduğumuz özgürlük yolunun en güzel ilk yüz metresine odaklanıyor.

d.png

Sergi 1960’ların kültürel dokusunu belirleyen ekonomik altyapı, tam istihdamın sağlanması, alım gücünün artması, emeklilik haklarının kazanılması, kırdan kente yoğun göçün ikinci kuşağının modern kent hayatının nimetleri içinde refahı tatmış olmasıyla şekillenir. Küreselleşen piyasanın gücü kültürel sembollerin üretimini hızlandırır. Toplumsal ilişkiler muazzam bir hızla değişmeye ve yenilenmeye başlar.

c.png

1960’lar dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gençliğin bireysel özgürlük talebinin kolektif ve yakıcı bir tutkuyla sokakları ve meydanları ele geçirmesiyle hatırlanır. İBB Kültür ve İBB Miras işbirliğiyle gerçekleşen serginin küratörlüğünü Feyyaz Yaman üstleniyor.

f.png

Sergide Alaettin Aksoy, Asım İşler, Burhan Uygur, Cihat Aral, Zehra Aral, Sadık Karamustafa, Gülsün Karamustafa, Mustafa Ata, Nevhiz Tanyeli, Ömer Uluç, Özer Kabaş, Teoman Südor, Gülseren Südor, Komet, Koray Ariş, Ali Teoman Germener, Nur Koçak, Seyhun Topuz, Saim Bugay, Yüksel Arslan, Neşe Erdok, Balkan Naci İslimyeli, Kemal İskeder, Orhan Peker’den oluşan 24 sanatçının işleri yer alıyor. Sergi 31 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN