Yıldız Holding'den Ramazan'da 'Medeniyetimizin Kalem Güzelleri' sergisi

Yıldız Holding'den Ramazan'da 'Medeniyetimizin Kalem Güzelleri' sergisi

Yıldız Holding, geleneksel olarak Ramazan ayında Türk-İslâm sanatının özgün eserlerini sergileyerek sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl da "Medeniyetimizin Kalem Güzelleri" adlı sergiyi 11 Mart ile 5 Nisan tarihleri arasında Yıldız Holding Sergi Salonu'nda ziyaretçilere açıyor. Sergi, Türk-İslâm medeniyetinin kıymetli eserlerini bir araya getirerek, bu zengin mirası sanat tutkunlarıyla buluşturmayı amaçlıyor.

Her yıl Ramazan ayında Türk-İslâm sanatlarının en güzel örneklerini Çamlıca kampüsündeki sergi salonunda sanatseverlerle buluşturan Yıldız Holding, bu yıl Ramazan ayını 'Medeniyetimizin Kalem Güzelleri' sergisiyle karşılıyor.

ÜCRETSİZ GEZİLEBİLECEK

İbrahim Ethem Gören’in küratörlüğünde hazırlanan Sergi, Yıldız Holding Sergi Salonu’nda 11 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında haftanın her günü 09:00-17:00 saatleri arasında 0 216 524 25 00 numaralı telefondan randevu alınarak ücretsiz gezilebilecek.

yeni-proje-7-001.jpg
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker

367 YILLIK YAZI YOLCULUĞUNU İZLEMEK MÜMKÜN

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Ramazan ayına özel olarak düzenlenen "Medeniyetimizin Kalem Güzelleri" sergisini tanıtarak, serginin önemine vurgu yaptı. Ülker, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üçüncü basımı gerçekleştirilen "Medeniyet Âleminde Yazı ve İslâm Medeniyetinde Kalem Güzeli" isimli kitabın yakın dönem hat sanatının önemli kaynaklarından biri olduğunu belirtti. Sergide, bu kitapta yer alan 17 ilâ 20’inci yüzyıl arası önemli yazı simalarının eserlerinin sergileneceğini açıkladı. Ayrıca, Türk hat sanatının Osmanlı'dan Cumhuriyet dönemine kadar uzanan 367 yıllık bir yazı yolculuğunun sergide takip edilebileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN