Marc Faber kimdir? Türkiye için Marc Faber ne dedi?

Marc Faber kimdir? Türkiye için  Marc Faber ne dedi?

'Türk hissesi almanın tam zamanı' diyen ünlü yatırımcı Marc Faber kimdir? Ekonomi çevrelerinde lakabı 'Dr. Kıyamet' olan Marc Faber ne dedi de sosyal medyada gündem oldu? İş dünyasının yakından takip ettiği ünlü yatırımcı ve analist Faber hakkında merak edilen her şey haberimizde...

Haberimizde 'Türk varlıklarına yatırım yapma zamanı' diyen ünlü yatırımcı Marc Faber kimdir sorusunun yanıtını bulabilirsiniz hayatı hakkında merak ettiklerinizi de öğrenebilirsiniz. Ayrıca merak eden vatandaşlar için Marc Faber ne dedi sorusunun da yanıtını sizler için derledik. 

İsveç doğumlu olan Marc Faber küresel ekonomideki son gelişmelerle ilgili karamsar tablo çizmesiyle tanınıyor. Faber, dünyanın dört bir tarafında konferanslara konuşmacı olarak katılıyor. 1973'ten bu yana Hong Kong'ta yaşayan Faber, 1990'da yatırım danışmanlığı ve fon yönetim şirketi Marc Faber Limited'ı kurdu. 

"Doktor Kıyamet" lakabıyla tanınan ünlü yatırımcı Marc Faber çarpıcı yorumlarda bulundu. Peki Türkiye için Marc Faber ne dedi? Faber 'Türk varlıklarına yatırım yapma zamanı' dedi ve 'Bir miktar Türk hissesi alacağım' dedi.

1946 doğumlu, İsviçreli yatırım danışmanı ve girişimci Marc Faber, krizleri tahmin ettiği için doktor kıyamet olarak da tanınıyor.

MARC FABER NE DEDİ? 

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan, aynı zamanda “The Gloom, Boom &  Doom Report”un yayıncısı ve editörü olan Marc Faber, ABD’nin dış ve ekonomi  politikalarının doğru olmadığını belirterek, “Trump dış politikada diplomasi  yürütmüyor. Züccaciye dükkanındaki fil gibi. Ona, buna sataşıyor ama ortada  hiçbir şeklide diplomasi yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin, son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından, elinde  alternatif seçeneklerin olduğunu belirten ünlü yatırımcı, “Türkiye’nin elindeki  Trump kartı; NATO. NATO’nun Türkiye’de son derece önemli üsleri var. Uzun vadede  Türkiye’nin elinde iki seçenek mevcut; Avrupa ile yakınlaşıp NATO içerisinde  kalabilir ya da Şanghay İşbirliği Örgütü’ne katılabilir. Bu Türkiye’nin batıyı  terk ettiğine ya da artık daha az ilişki içerisinde olacağına, Rusya ve Çin ile  daha fazla ilişki kuracağına işaret eder. Bu Sayın Erdoğan’ın elindeki bir  olasılık. Sanıyorum Trump bunun çok gerçekçi bir olasılık olduğunu anlamıyor.”  İfadelerini kullandı.

'TÜRK HİSSELERİ ALACAĞIM'

Dünyaca ünlü yatırımcı Faber, “Türk hisseleri ABD doları üzerinde  değerlendiriliyor. Şu anda alım sınırı içerisindeler. Bir miktar Türk hissesi  alacağım, ETF's (Borsa Yatırım Fonu (BYF) olarak ifade edilen Exchange Traded  Funds). Şu anda elimde Türk tahvilleri var. Portföyüm içerisinde çok büyük  miktarda olmasa da mevcut. Bence Türk varlıklarına yatırım yapma zamanı.”  yorumunu yaptı.

Faber,Türkiye’nin ilerleyen dönemde volatiliteden etkilenmemek için  ilerleyen dönemde hassasiyetlerini azaltıp, ticaret açığını daraltması ve cari  açığı ortadan kaldırması gerektiğini de söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret politikalarının dünyayı resesyona  sürükleyebileceğinin altını çizen Faber, “Trump’ın etrafındaki ekonomistler  ABD’nin ticaret açığının sorumlusunun Çin’den yapılan ithalat olduğuna inanıyor.  Çin, ABD’nin azalan rekabet gücünün bir göstergesi. ABD’nin son 20-30 yıldır  sermaye yatırımları düşük. Ekonomistler ise büyümenin artırılması için tüketimin  artırılması gerektiğine inandı. Bunun sonucu da doğal olarak ticaret açığının  artmasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin başlattığı küresel ticaret savaşlarının sonuçlarının yıkıcı  olabileceğe işaret eden Faber, “Ticaret savaşları tam bir çılgınlık. Küresel  ekonominin zaten yavaşladığı bir dönemde devam ediyor. Örneğin şu anda bakır  fiyatlarına bakın; tamamen çökmüş durumda. Bu küresel ekonominin  giderek  yavaşladığına dair bir işaret. Ben bir resesyona doğru ilerlediğimizi  düşünüyorum.” uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN