MEB'den flaş ara tatil kararı! İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat: O tarihte karar kılındı

MEB'den flaş ara tatil kararı! İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat: O tarihte karar kılındı

Öğrenciler internet üzerinden ara tatiller ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki ikinci ara tatil ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Öğrenciler heyecanla tatili beklerken internetin en çok araştırılan konusu da okul kapanış tarihleri oldu. Peki ikinci ara tatil ne zaman başlayacak? Okullar yaz tatiline ne zaman giriyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İKİNCİ ARA TATİL TARİHLERİ BELİRLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre öğrencilerin yüzünü güldürecek haberler de netleşti. İkinci ara tatilin tarihleri kesin olarak belirlendi. Bu sene öğrenciler ve öğretmenler için ikinci ara tatiller 17 Nisan tarihinde başlayacak ve 20 Nisan tarihinde sona erecek. Ancak öğrenciler Ramazan Bayramı tatilinin de birleştirilmesini bekliyor. Aynı zamanda Ramazan Bayramı tatilinde devlet kurumları, üniversite ve okullar tatil olacak. Bu kapsamda okullar 14 Nisan Cuma günü sona erecek ve 24 Nisan günü tekrar başlayacak ve bayram ile birlikte toplam 9 gün tatil yapılmış olacak. 

İkinci ara Tatil Ne Zaman Başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrasında okulların açılışı 20 Şubat tarihine kadar ertelenmişti. Özer, okul açılışları ertelense de yaz tatili başlangıcı için bir erteleme yapılmayacağını ve okulların 16 Haziran tarihinde sona ereceğini belirtti. Aynı zamanda Özer yaz tatilinde açılacak takviye programlarıyla arada yaşanan kayıpların giderilmesi için çalışılacağını da söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim takvimine göre okullar 12 Eylül 2022 tarihinde başladı. İlk ara tatil 14-18 Kasım tarihinde oldu, yarı yıl tatili 23 Ocak ve 3 Şubat tarihinde planlansa da yaşanan deprem felaketi sebebiyle okul açılışları 20 Şubat tarihine ertelendi. İkinci ara tatil 17 Nisan ve 20 Nisan tarihleri arasında olacak ve 16 Haziran tarihinde de yaz tatili başlayacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN