Müge Anlı’daki Gülsüm Çınar olayı nedir? ‘Yaşlı kadın yasak aşk kurbanı oldu’ iddiası

Müge Anlı’daki Gülsüm Çınar olayı nedir? ‘Yaşlı kadın yasak aşk kurbanı oldu’ iddiası

ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı’daki Gülsüm Çınar olayı, hâlâ gizemini koruyor. Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2016’da kaybolan ‘Gülsüm Nine öldürüldü mü? Gülsüm Çınar bulundu mu?’ soruları, henüz yanıt bulmuş değil…

Konuyla ilgili süren 5 günlük arama çalışmalarından sonuç gelmeyince, çalışmalar durdurulmuştu. Gülsüm Çınar’ın 2 kızı ve damadı Mustafa Avcı’nın şüpheli olarak yargılandığı olayda, yıllardır kayıp olan 92 yaşındaki Gülsüm Çınar’ın izine rastlanılmadı.

MÜGE ANLI’DAKİ GÜLSÜM ÇINAR OLAYI NEDİR?

Müge Anlı’daki Gülsüm Çınar olayı ile ilgili şaşırtıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 sene evvel evden ayrılarak bir daha kendisinden haber alınamayan 92 yaşındaki Gülsüm Çınar’ın kızları ve damadı tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü. Ayrıca Gülsüm Çınar’ın damadının yasak ilişkisine tanık olduğu nedeniyle ortadan kaldırılmış olabileceği iddiaları gündemde.

22 Haziran 2016'da birlikte yaşadığı kızı Ayşe Avcı'nın evinden kendi evine gitmek üzere ayrılan 92 yaşındaki Gülsüm Çınar’ın akşam saat 19.00'a kadar gelmemesinin ardından çocukları ve torunları tarafından aranılan jandarmaya kayıp başvurusu yapıldı.

Gülsüm Çınar'ın en son kaldığı ev olmak üzere Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı, AKUT, AFAD, İHH, Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve diğer ekipler ile iz takip köpeklerinin de aralarında yer aldığı 70 kişilik geniş katılımlı arama çalışması başlatılmıştı.

ARAMALARDAN SONUÇ ÇIKMADI

Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterin de havadan destek verdiği ve Gülsüm Çınar'ın evi merkez alınarak gerçekleştirilen arama kapsamında, suyolları, ormanlık alanın içi, kuyular, dere yatakları, tarla ve bahçeler teker teker arandı. Ekiplerin 5 gün boyunca yaptığı aramalardan herhangi bir sonuç elde edilemedi. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca 2016’da yapılan araştırmaların ardından Gülsüm Çınar’ın kaçırıldığına dair delil bulunamamasının ardından kovuşturmaya yer olmadığı kararı çıktı

'KASTEN ÖLDÜRME' SUÇUNDAN DAVA

Jandarma tarafından olayla ilgili olarak yapılan araştırma ve çalışma sonucunda Gülsüm Çınar'ın kızları ve damadı Mustafa Avcı gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler ‘adli kontrol’ şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca zanlılar hakkında ‘kasten öldürme’, ‘üstsoydan yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmaları talebiyle iddianame hazırlandı. Öte yandan şüphelilerin cezalandırılması talebiyle dava açıldı.

DAMAT AVCI İŞ YERİNDEN İZİN ALMIŞ

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede şüpheli Mustafa Avcı’nın olay esnasında tüm gün işyerinde olduğunu iddia ettiği, fakat saat 13.30 ile 17.00 arasında işyerinde olmadığı, temizlik işleri müdüründen saat 12.30 esnalarından ‘kayınvalidesinin kaybolduğu’ gerekçesiyle izin aldığı, şüphelinin aynı işyerinde çalışan arkadaşından kendisi için işyerinde olduğu şeklinde yalan şahitlik yapmasını talep ettiği, diğer iş arkadaşlarının da işyerinde olmadığını söyledikleri öne sürüldü

muge-anlidaki-gulsum-cinar-olayi-nedir.jpg

‘İKİMİZ DE ÖLELİM, KURTULALIM'

Kaybolan Gülsüm Çınar'ın kendisine ait evin yarı hissesini bakımını yapmak koşuluyla kızı şüpheli Ayşe Avcı'ya 2010’da noter kanalıyla devrettiği ifade edilen iddianamede, Ayşe Avcı'nın, Gülsüm Çınar'a bakmaktan bıktığı ve 'ikimizde ölelim, kurtulalım' diye söylediği yer aldı.

YASAK İLİŞKİ İDDİASI

Dava dosyası süren Gülsüm Çınar olayında torun, Müge Anlı ve ekibinden yardım talep etti. Programda şüpheli olarak görülen damadın, baldızının kızıyla yasak aşk yaşadığı ileri sürüldü. Canlı yayında taraflardan gelen açıklamalar da başta Müge Anlı olmak üzere ekran karşısındakileri de çileden çıkarttı.

"Ben bir erkeğe baksam benim günahımdır ama o bir kadına bakıyorsa onun günahı" diyen Ayşe Avcı'ya, Psikiyatrist Arif Verimli'nin, 'Mustafa, Ayşe Hanım senin yaptığını sana yapsa ne yapardın?' sorusunu yöneltmesinin ardından gelen cevap stüdyoda gerginliğe sebep oldu. Mustafa Bey, 'Ben ayrılırdım hata yaptığı için' dedi, Müge Anlı, 'E o seni affetmiş sen de onu affetseydin" dedi. Mustafa Bey'in sözlerine, "Bir erkek hata yapabilir ama bir kadın hata yapamaz" şeklinde cevap vermesi, stüdyodaki herkesin sinirini hoplattı.

Gülsüm Çınar, yasak bir ilişkiyi gördüğü için öldürüldüğü şüphesi ağır basıyor.

YALAN İFADE VERMESİNİ İSTEMİŞ

Gülsüm Çınar’ın kaybolmasıyla ilgili Mustafa Avcı’nın ifadesinde işyerinde olduğu sabah 08.30’da şantiyeye geldiğini 17-18 lere kadar şantiyede kaldığını kayınvalidesinin kayıp olduğunu saat 19.00’dan sonra öğrendiğini, sonrasında 2 gün boyunda kayınvalidesinin arama çalışmalarına katıldığını söylediği ifadeden okundu. Mustafa Avcı’nın iş arkadaşından yalan ifade talep etmesi soru işaretlerine neden oldu.

MÜGE ANLI'DAKİ GÜLSÜM ÇINAR OLAYI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN