Muharrem İnce seçim startını Yalova'dan verdi

Muharrem İnce seçim startını Yalova'dan verdi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da yapılacak olan seçim startını, memleketi Yalova’dan verdi. Babasının mezarını ziyaret edip, annesi Zekiye İnce'nin elini öperek helallik alan İnce, mitingte bir avukattan gelen mesajın kendisini ağlattığını söyledi. İnce'nin bahsettiği avukat kalabalık içinden bulundu. Devlet Bahçeli'nin "MHP'ye en husumet besleyen kişiyi seçtiler" sözüne yanıt veren İnce, "Bakın ona cevabı Yalovalılı ülkücüler verir. Yalova'da ikinci seçimlerde bize oy verdiler. Görüşmeleri ben yaptım" dedi. İnce, seçildiği takdirde en kısa sürede parlamenter sisteme geçeceklerini belirtti.

CHP'nun Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Yalova'da ilk mitingini gerçekleştirdi. İnce konuşmasına "Dün eşim nasıl hissediyorsun heyecanlı mısın dedi? Kazanacağına inanıyor musun dedi? Evet dedim.  Kendimi şöyle tanımlıyorum: 80 Milyonun yükü omuzlarımda" diyerek başladı.

Kendisine birçok kutlama geldiğini belirten İnce, genç bir avukattan gelen mesajın kendisini ağlattığını söyledi. İnce şöyle konuştu: "Genç bir kadın avukat mesajıyla beni ağlattı. Mesaj şu: "Tam her şey bitti derken, yeniden gönlüme bir ışık doğdu. 24 Haziran'da cübbem arabamda talimatınızı bekliyorum."

Bunun ardından İnce "O avukat burada mı?" diye sordu. Kadın avukat kalabalığın içinde bulundu. Elinde bebeğiyle gözüken avukatı görünce İnce,"Arkadaşlar lütfen telefon numarasını alın" diye konuştu.

DEVLET BAHÇELİ'YE YANIT

İnce özetle şöyle konuştu: "Bahçeli benim MHP’ye husumet beslediğimi söylemiş. Bakın ona cevabı Yalovalılı ülkücüler verir. Yalova'da ikinci seçimlerde bize oy verdiler. Görüşmeleri ben yaptım. Sayın Bahçeli şehitlere kelle diyeni partini yaslıyorsun. İtirazım sanadır.

'EN KISA ZAMANDA PARLAMENTER SİSTEME GEÇECEĞİZ'

36 yıl sonra rozetini çıkardım genel başkanıma teslim ettim. Partinin Cumhurbaşkanı olmaz. Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlementer sisteme gececeğiz. O sarayda asla oturmayacağım."

YALOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN