Murat Uysal görevi Naci Ağbal'a devretti

Murat Uysal görevi Naci Ağbal'a devretti

Merkez Bankası Başkanı'nın gece yarısı görevden alınmasının ardından Merkez Bankası Başkanlık Makamı'nda devir teslim gerçekleşti. Naci Ağbal, Merkez Bankası Başkanlığı görevini Murat Uysal'dan devraldı.

Merkez Banksası'nda gece yarısı yapılan operasyonun ardından devir teslim gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınan Murat Uysal, görevini yeni Başkan Naci Ağbal'a devretti.

AĞBAL UYSAL'I ARACINA KADAR UĞURLADI

Ağbal, buradaki konuşmasında Uysal'a emekleri ve gayretli çalışmaları için teşekkür etti. Uysal da Ağbal'a başarı dileyerek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Törenin ardından Ağbal, Uysal'ı aracına kadar uğurladı. 

Ağbal devir teslim töreni sonrasında Twitter'dan yaptığı ilk açıklamada "Göreve başladık... Çalışma zamanı" notunu düştü.

Naci Ağbal da Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevini Yardımcısı İbrahim Şenel'e devretmişti. 

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, gece yarısı yapılan bir operasyonla görevinden alınmış yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atanmıştı. 

Uysal'ın görevden alınıp yerine Ağbal'ın getirilmesine hem muhalefet hem de ekonomistler sert tepki gösterdi.

Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla görevden alınan Murat Çetinkaya'nın yerine 6 Temmuz 2019'da göreve getirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN