New York'ta görevli sağlık çalışanının anlattıkları yürek burktu

New York'ta görevli sağlık çalışanının anlattıkları yürek burktu

Koronavirüs hastalarıyla ilgilenen ABD'li sağlık çalışanının anlattıkları, başkalarının hayatını kurtarmak için kendilerini nasıl tehlikeye attıklarını gözler önüne serdi.

New York eyaletindeki bir hastanede görevli Anna Podolanczuk adlı doktorun, koronavirüsle savaşta yaşadığı zorlukları anlattığı tweet'ler sosyal medyada ilgi gördü.

Koronavirüs savaşçısının anlattıkları, sağlık çalışanlarının kendi hayatlarını tehlikeye atarak diğer hayatları nasıl kurtarmaya çalıştıklarını gözler önüne serdi.

"BU ARTIK BİZİM NORMALİMİZ"

Anna Podolanczuk adlı sağlık çalışanının anlattıkları şu şekilde:

"28 yaşındaki bir erkeğe entübasyona ihtiyacı olduğunu söyledim. Çok korkmuştu ve nefes alamıyordu. 47 yaşındaki bir adamın karısına FaceTime üzerinden adamın ölmekte olduğunu söyledim. Mukozası tıkalı bir COVID19 hastasını bronşladım. Bu onun hayatını kurtardı. Risk aldım.

Hemşire ve solunum terapistlerinden oluşan inanılmaz bir ekiple çalıştım. Ekibin kahramanca çabaları ve takım çalışması ile ilgili tamamen alçak gönüllüyüm.

Bu hafta ilk kez ailemle akşam yemeği yemek için, boş sokaklardan, kepenkli mağazaların yanından geçerek evime döndüm. Onları hasta etmeyeceğimi umuyorum. Bu artık bizim yeni normalimiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN