Niğde'de merkezli FETÖ/PDY operasyonun zanlıları adliyeye sevk edildi

Niğde'de merkezli FETÖ/PDY operasyonun zanlıları adliyeye sevk edildi

Niğde merkezli 4 ilde FETÖ/PDY yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 8'i adliyeye sevk edildi.

Niğde merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 8'i adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çarşamba günü 'Örgüt yöneticiliği yapmak, örgüte üye olmak, finansal destek sağlamak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması ve örgüt propagandasını yapmak' iddiaları üzerine Niğde merkezli Ankara, Sivas ve Kayseri'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

M.A., F.A., M.S., M.Y., H.Ş., M.A.Ş., F.K., Y.Ö., İ.E., M.E. ve M.U. gözaltına alınırken, haklarında yakalama kararı bulunan A.Ş., M.G. ile avukatlar A.E., M.S.Ö., S.C. ve O.E. adreslerinde bulunamadı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda doküman, çek, senet, bilgisayar kasası ile 2 tabanca ve 200 fişek ele geçirildi. 80 yaşındaki T.Ç.'yi ölü olarak gösterip 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar arsasını hile yoluyla elinden alarak Niğde'de faaliyet gösteren Sedef A.Ş.'ye devrettikleri öne sürülen şüphelilerden M.A., F.A ve M.Y. emniyetteki sorgularının ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer 8 kişi ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.





İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN