Prof. Dr. Dilaver Özturan: Hekim mucize yaratmıyor | Hande ile Hayat Güzeldir

KARAR TV'nin sevilen programı Hande ile Hayat Güzeldir, her salı günü izleyicisi buluşuyor. Hande ile Hayat Güzeldir programına bu hafta Prof. Dr. Dilaver Özturan, konuk oldu.

Hande Kumru, özel konukları ile birlikte 'Hayat Güzeldir' diyor. Hande ile Hayat Güzeldir'e bu hafta Prof. Dr. Dilaver Özturan, konuk oldu. Hande Kumru'nun sorularını yanıtlayacak olan Dilaver Özturan, kişisel başarılarını ve hayata dair görüşlerini anlattı.

Doktorların mucize yaratmadığını dile getiren Prof. Dr. Dilaver Özturan, "Hekim dövmek için değildir, hekim mucize yaratmıyor tıbbın size yapabileceğini yapıyor." diye konuştu.

Koronairüs ile mücadele konusun neler yapılabileceği konusuna açıklamalarda bulunan Özturan, "Şuanda çalıştığım hastane kovid-19 hastalarıyla doldu. en başından beri bu yönetilecek bir tablonun dışına çıkmasın diyoruz. Hekim hasta seçme zorunluluğu bırakılmamalı. 10 tane yatağınız varsa ve bunla doluysa siz kapıdaki hastayı alamayacaksınız. Bu işin hala ilacı yok. Aşılarda taksit taksit olmamalı. Ben doktorum aşı oldum siz aşı olmayınca bana aşının faydası yok. Bir araya gelmeyin, kalabalıkta dolaşmayın diyoruz." sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Dilaver Özturan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Hasta hekimi, hekim de hastayı sevmeli. Öğrenciler annenizin doktoru nasıl olması isterseniz öyle hekim olun diyorum.

Hekimlik kutsal bir meslek. İnsanlar çocuğunu bana teslim edip gidiyor. Müthiş bir güven var. 

Bana göre başarı mutlu olmaktır. Mutlu olduğunuz işi yapıyorsanız başarılı olursunuz zaten.

Her şey güvenle başlar. Hekimlikte de öyle evlilikte de öyle.

"HEKİM MUCİZE YARATMIYOR"

Hekim dövmek için değildir. Hekim mucize yaratmıyor, tıbbın size yapabileceğini yapıyor. Bir hekim hatasıyla da babamı kaybettim ama bu hekimi dövmeyi gerektirmiyor. 

"ALLAH HEKİME ŞANS VERSİN"

Allah hekime şans versin. En çok da çok hastası olan hekime şans versin. Daha çok da popüler hekime şans versin. Önemli birini ameliyat ettiniz ve olmadı manşetlerdesiniz.

Başarı iyi bir öğlen yemeği, başarı iyi bir akşam uykusu, başarı iyi bir film seçimi, başarı iyi bir tatil. Çok paranızın olması başarı mı? Değil. Bu anlamda birçok insan tanıyoruz ama mutlu değiller. Neyiniz varsa onunla mutlu olmayı bilmelisiniz.

Yaşam insana sunulmuş en büyük hediye. Hiçbir günü hüzne kedere heba etmemeliyiz. Bunun telafisi de yok. Kaybettiğimiz bir gün varsa gitti. İş hayatın hayatın sadece bir kısmıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN