Rusya 145 bin yabancı işçi alacağını duyurdu

Rusya 145 bin yabancı işçi alacağını duyurdu

Almanya'dan sonra Rusya da yabancı işçi arıyor. Kremlin yönetimi, yeni yılda 145 bin yabancı işçi alımı planlıyor.

Rusya, yeni yılda yabancı işçi kotasını yükseltecek. Kremlin, 145 bin kişilik yabancı istihdamı planlıyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 2019 yılında yabancı işçi kotalarının artırılacağını söyledi.

111 bin yabancı işçiye ihtiyaç bulunan ülkede, 33 bin işçi ise yedek rezervde tutulacak.

RUSYA HANGİ ALANLARDA İŞÇİ ALACAK?

Yabancı işçi alımında öne çıkan sektörlerden ilki enerji. Altyapı projeleri de yabancı işçilerin Rusya'da çalışabileceği alanlar arasında. Sibirya'nın Gücü boru hattı, iş alanlarının arasında gösteriliyor.

Rusya'da birçok Türk firması faaliyet yürütüyor. Konuttan enerjiye birçok sektörde yer alan Türk şirketleri, son yıllarda yapılan havalimanı ihalelerinde de öne çıktı. Rusya'da 150 binden fazla Türk vatandaşının yaşadığı biliniyor.

 


 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN