Sağlık Bakanlığı, KHK ile ihraç edilen koronavirüs uzmanı Mustafa Ulaşlı ile görüşecek

Sağlık Bakanlığı, KHK ile ihraç edilen koronavirüs uzmanı Mustafa Ulaşlı ile görüşecek

Sağlık Bakanlığı, yazarımız Elif Çakır'ın gündeme getirdiği, KHK ile ihraç edilen koronavirüs uzmanı Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı’yla görüşecek. HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ulaşlı'nın durumunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü, belirterek "Sayın Bakan pazartesi günü görüşeceğini söyledi" dedi.

Sağlık Bakanlığı, Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana ilim Dalı ve Genetik Bölümü’nde görev yaparken 1 Eylül 2016’da yayımlanan KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı’yla görüşecek. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede KHK ile ihraç edilen yaklaşık 15 bin sağlık çalışanları ile koronavirüs konusunda çalışmalar yapan Ulaşlı’nın durumu konuşuldu.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Gergerlioğlu, görüşmeyi şöyle anlattı:

“Sayın Bakanımızla yaptığımız telefon görüşmesinde olumlu sinyaller aldım. Kendisine yıllarca Amerika’da, Hollanda’da korona virüsü üzerine çalışan Mustafa Ulaşlı’nın durumumu anlatarak böyle değerli bilim insanlarına ihtiyacımız olduğunu anlattım. Mustafa hocamız hâlâ bu konuda çalışmalar yapıyor. Makaleler yazıyor. İlaçla ilgili kafa yoruyor. Sayın Bakana bunları ilettiğim de pazartesi günü Mustafa Ulaşlı’yla iletişime geçileceğini iletti.”

YAZARIMIZ ELİF ÇAKIR ÇAĞRI YAPMIŞTI

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır "Tarih tekerrür etmesin"
başlıklı bugünkü köşe yazısında konuya değinmişti. Çakır, Türkiye'nin Ulaşlı'nın bilimsel uzmanlığından yararlanması gerektiğini belirterek Sağlık Bakanlığı'na kendisiyle iletişime geçilmesi için çağrı yapmıştı.

Elif Çakır'ın yazısı şöyle:

Koronavirüsü en iyi tanıyan, ancak 4 yıl önce KHK ile ihraç edildiği için hiçbir bilimsel çalışmaya katılamayan Doçent Dr. Mustafa Ulaşlı’nın devlet yetkililerine yaptığı “Bu virüsün genetiği konusunda belki de benim kadar çalışan kimse yoktur.
Bu mücadeleye katılmak istiyorum” çağrısını görünce, “147’ler Olayı” ve bu hadise üzerine Milli Birlik Komitesi üyelerinden Orhan Erkanlı’nın yazdıkları aklıma geldi.

Ölümcül korona virüs salgınına karşı mücadele verdiğimiz bu dönemde, koronavirüs uzmanı Mustafa Ulaşlı serüveni, hem bilimden yararlanmamak hem de hukuk sorunlarımız bakımından oldukça dikkat çekici…

***

Bugün hiçbir bilimsel çalışmaya katılmasına izin verilmeyen Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı,

ABD Princeton Üniversitesi’nde 3 yıl, Hollanda’daki Groningen Üniversitesi’nde 4 yıl koronavirüs üzerine çalışmış. Her iki ülkeden de vatandaşlık hakkı kazanmasına rağmen “Türkiye’de öğrenci yetiştirmek istiyorum” diyerek bu hakkından faydalanmamış.

1 Eylül 2016’ta Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı ve Genetik Bölümü’nden KHK ile ihraç edilmiş. Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü Ulaşlı hakkında “Silahlı örgüte üye olma” suçlamasıyla ihbarda bulunmuş. Bu ihbarın ardından Ulaşlı hakkında soruşturma başlatılmış. Başlatılan soruşturma “Kovuşturmaya yer olmadığına dair” kararla sonuçlanmış.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN