50 yaşından sonra bu gıdaları mutlaka tüketin! Beyin sağlığını koruyor, Alzheimer'ı önlüyor! İşte beyni gençleştiren gıdalar

50 yaşından sonra bu gıdaları mutlaka tüketin! Beyin sağlığını koruyor, Alzheimer'ı önlüyor! İşte beyni gençleştiren gıdalar

50 yaşını aşan mutlaka bu gıdaları tüketsin! Hem beyin sağlığını koruyor, hem de Alzheimer'ı önlüyor! Beyni genç tutan gıdalar... Bunları yiyen beyin sağlığına iyi bakar!

Yaş ilerledikçe, beyninizi etkileyen bir dizi değişiklik meydana gelir. Bu değişikliklerin çoğu normal yaşlanmanın bir parçasıdır ve çoğu insan yaşlandıkça bilişsel gerileme yaşar. Ancak bazı insanlar daha ciddi bilişsel değişiklikler yaşar ve demans veya Alzheimer gibi nörolojik hastalıklar geliştirebilirler. Bu nedenle yaşlandıkça beyin sağlığını korumak önemlidir ve diyet bu süreçte kritik bir rol oynar.

HER 3 KİŞİDEN İKİSİ BİLİŞSEL GERİLEME YAŞAYACAK

hikayelerle-yaslilik-halleri-1200x675.jpg

Yaşlandıkça, beyin doğal olarak küçülür, kan akışı azalabilir ve iltihaplanma yaşanabilir. Bu faktörler bilişsel sağlığı etkileyebilir. İstatistiklere göre, 70 yaşına ulaşan her üç kişiden ikisi bilişsel gerileme yaşayacak.

Ancak 50'li yaşlardaysanız, hala beyin sağlığınızı korumak için adımlar atabilirsiniz. Beslenme uzmanları, beyin sağlığınızı iyileştirmek ve yaşa bağlı bilişsel gerileme riskini azaltmak için sağlıklı beslenmeye odaklanmanız gerektiğini vurguluyor.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN DÜZENLİ EGZERSİZ ŞART

egzersiz-6518.webp

Beslenme uzmanı Lauren Manaker, "Beyin sağlığımız yaşlandıkça azalmaya başlar. Bu nedenle beyin sağlığını 50 yaşın üzerinde korumak, genel refahınız ve uzun ömür için kritik bir öneme sahiptir. Düzenli fiziksel egzersiz yapmak, besin açısından zengin bir diyet benimsemek ve zihinsel olarak canlandırıcı faaliyetlere katılmak etkili stratejilerdir" ifadelerine yer verdi.

50 YAŞ SONRASI MUTLAKA TÜKETİLMESİ GEREKEN 10 GIDA

60cbdad69321510890115aff.webp

50 yaşından sonra beyin sağlığını korumak için belirli gıdalar tüketmek önemlidir. İşte 50 yaş sonrası için beyin sağlığına iyi gelebilecek 10 gıda:

  1. Ceviz: Cevizler, polifenoller gibi besin maddeleri içerir ve bilimsel çalışmalar, cevizin bilişsel sağlık için önemli bir rol oynayabileceğini gösterir.

  2. Brokoli: Brokoli, K vitamini içerir ve yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi yavaşlatır.

  3. Nar: Nar, polifenoller ve punikalagin içerir, bu bileşikler nörodejeneratif hastalıklara karşı koruma sağlar.

  4. Portakal: Portakal, C vitamini ve flavonoidler içerir. Bu bileşenler beyin sağlığına fayda sağlar.

  5. Sardalya: Sardalye, omega-3 yağ asitleri ve D vitamini içerir. Bu besin maddeleri beyin sağlığını destekler.

  6. Somon: Somon, omega-3 yağ asitleri ve D vitamini içerir. Bu bileşenler hafızayı ve öğrenmeyi geliştirir.

  7. Yaban Mersini: Yaban mersini, antioksidanlar ve antosiyaninler içerir. Bu bileşenler oksidatif stresi azaltır ve hafızayı güçlendirir.

  8. Yapraklı Yeşiller: Lahana, ıspanak, roka ve çin lahanası gibi yeşil yapraklı sebzeler, folat, K vitamini, lutein ve beta-karoten içerir. Bu besinler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi yavaşlatır.

  9. Yumurta: Yumurta, kolin içerir. Kolin beyin sağlığı için önemlidir ve yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi azaltır.

  10. Zerdeçal: Zerdeçal, içerdiği kurkumin ile Alzheimer hastalığının gelişimini yavaşlatır ve beyin sağlığını korur.

Bu besinleri diyetinize dahil ederek beyin sağlığınızı desteklemek mümkün. Beyin sağlığına odaklanarak yaşlanmayı daha sağlıklı ve bilişsel olarak aktif bir şekilde geçirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN