Ağız kokusu çekenlerin derdine son! Bu besin sayesinde bütün kokulardan kurtulacaksınız… Hem kabuğunu hem kendisini yiyin

Ağız kokusu çekenlerin derdine son! Bu besin sayesinde bütün kokulardan kurtulacaksınız… Hem kabuğunu hem kendisini yiyin

Ağız kokusu, toplum içinde kişileri en rahatsız eden konulardan biridir. Bir yandan karşıdaki kişiye saygı göstergesi olarak görülen bu durum bazı sağlık problemleri dolayısıyla ortaya çıkabiliyor. Lakin bu yöntem sayesinde ağız kokusu çekenlerin derdi artık sona erecek. Bu besinin hem kabuğunu hem kendisini yiyerek ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.

ZEYNEP ORHAN

Tam bir C vitamini deposu olan limon resmen faydaları saymakla bitmeyen yiyeceklerden birisi. Mutfakların eksik olmayan parçalarının en başında yer alan limon, yemeklere verdiği tatla, bazen çorbaların kızın her zaman ise salatalarımızın vazgeçilmezlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Limon, sadece tadından dolayı değil aynı zamanda sağlığa olan faydalarından dolayı da sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle de ağız kokusuna iyi gelmesiyle bilinen limon resmen dertlere deva oluyor.

yeni-proje-15.jpg

AĞIZ KOKUSU İÇİN BİRE BİR

Birkaç farklı etkenden dolayı insanların ağızlarında rahatsız edici kokular meydana gelebilir. Ağız kokusu, sadece sabah saatlerinde değil gün içerisinde de ağzın nemli olmadığı zamanlarda ortaya çıkabilir. Bu kapsamda tükürük salgısını artırması için limon yemek ağız kokusunun önüne geçecektir. Hem ağzını nemlendiriciyi için hem de hoş bir koku bırakacağı için gün içerisinde limonun kabuğunu ya da kendisine tüketebilirsiniz.

yeni-proje-16-001.jpg

LİMONUN DİĞER FAYDALARI

Birçok kişinin bildiği üzere limon, tam bir C vitamini deposudur. Bu yönüyle hem vücuda hem de cilde oldukça faydalıdır. Öte yandan bu vitamin bağışıklık sistemini kuvvetlendirir iken kolajen üretiminde arttırarak daha sağlıklı bir bünyeyi destekler.

Limon kabuğunda bulunan limonen, kansere karşı etkili olan maddelerden biridir. Yapılan araştırmalar sonucunda söz konusu bu maddenin özellikle de meme kanseri gibi bazı kanser çeşitlerine karşı iyi geldiği ortaya konuldu.

yeni-proje-17.jpg

Bunların yanı sıra limonun içerisinde bulunan vitamin ve mineraller vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atmayı sağlar bu sayede de vücutta detoks etkisi yaratır. Eğer ki limon çayı ya da rendelenmiş limon kabuğu bulunan yemekler içerseniz ya da suyunuzun içine limon sıkarsanız detoks yapmış olursunuz.

Ayrıca kalp krizi riskini düşüren limon içerisinde bulundurduğu asit sayesinde böbrek taşlarını önlemeye yardımcı olur. Burada dikkat etmeniz gereken konu limonun suyunu değil direkt olarak kendisini tüketmenizdir. Yine limonun içerisinde bulunan maddeler eklem iltihaplarına iyi gelirken sindirime de yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN