Ağzında dişi eksik olana devletten implant müjdesi! Bakan Bilgin resmen duyurdu... Milyonlarca kişi bayram etti

Ağzında dişi eksik olana devletten implant müjdesi! Bakan Bilgin resmen duyurdu... Milyonlarca kişi bayram etti

Ülkemizde yaşanan döviz farkı ve enflasyon nedeniyle diş yaptırmak büyük bir masraf haline geldi. Ağrıyan veya çekilen dişininin yerine bir yenisini yaptırmak isteyen vatandaş birçok masrafın altına giriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin diş sorunu olan vatandaşlara seslendi. Ağzınızda dişiniz eksikse bu fırsattan faydalanabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

DİŞ EKSİĞİ OLANLARA MÜJDE

Diş hekimliği alanında her geçen gün giderek popülerlik kazanan implant tedavisi bilindiği üzere oldukça pahalı bir işlem. Ülkemizde yaşanan enflasyon ve dolar kurunda oluşan fark nedeniyle implant fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ediyor.

Diş eksiği olan vatandaşlar implant ile bu eksikliği giderebilirken ağızında adeta servet taşıyor. Hayatımızda önemli bir yeri olan ağız ve diş sağlığı problemlerine her ne kadar çözüm üretilse de fiyat bakımından oldukça uçuk olduğu düşünülüyor. Fakan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu duruma el attı. Yaptığı açıklama ile birlikte diş eksiği olan vatandaşlara seslendi.

dis-tnhq-cover-jpg.webp

SGK'DAN İMPLANT HAMLESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada, Genel Sağlık Sigortalılarının sağlık hizmetlerine daha fazla erişim imkânı sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenen tutarların artırıldığını belirtti. Bu kapsamda, vatandaşlara sunulan hizmetler arasında yer alan kemik içi implantlarda her implant için ödenen tutarın 90 TL'den 750 TL'ye çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

Bakan Bilgin, artışın SGK tarafından belirlenen Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu sayede, kemik içi implant gibi yüksek maliyetli tedavilerin, daha önce ücret nedeniyle erişimi sınırlı olan vatandaşlar tarafından da kolayca alınabileceğini belirtti.

dental-implants-voss.jpg

YENİ DÜZENLEME

Bu düzenlemenin, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak, tedaviye erken başlama imkânı sağlaması ve dolayısıyla hastalıkların daha iyi tedavi edilebilmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğu düşünülüyor.

Bakan Bilgin, sağlık sektöründe yapılan diğer çalışmalarla birlikte, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini artırmak ve sağlık sektöründe kaliteli hizmet sunmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN