Anadolu halkının yüzyıllardır kullandığı şifa deposu! Bağışıklığı güçlendiriyor iltihabı kesip atıyor

Anadolu halkının yüzyıllardır kullandığı şifa deposu! Bağışıklığı güçlendiriyor iltihabı kesip atıyor

Doğada yetişen bitkilerin birçoğu sağlık açısından mucizeler barındırıyor. Biz de İbn-i Sina’nın tavsiye ettiği ve damar tıkanıklığından, iltihaba kadar iyi gelen harika bir bitkinin detaylarını sizler için içeriğimizde derledik.

Özellikle Covid-19 pandemi süreci ile birlikte artan hastalıklar ve insan bağışıklığının zayıflaması nedeniyle doğada yetişen ürünlere duyulan talep artmaya devam ediyor. Uzman doktor gözetiminde kullanıldığında sağlık açısından son derece yararlı olan şifalı bitkiler kış aylarında bağışıklığın güçlenmesine yardımcı oluyor.

İşte, bu bitkilerden biri olan ve yüzyıllar önce İbn-i Sina’nın tavsiye ettiği limon otunun şifalı etkileri…

LİMON OTUNUN ŞİFASI

  • Limon otu, içeriğindeki uçucu yağlar, kalsiyum, potasyum gibi mineraller, A ve C vitaminleri, tanenler ve besin lifi nedeniyle doğru şekilde tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiren bazı etkiler yaratıyor.
  • Bu şifalı bitki vücudu hem hastalıklardan koruyor hem de zararlı maddelerin bedenden uzaklaştırılması sürecini hızlandırıyor.
  • Kan dolaşımını dengeye sokuyor ve sağlıklı bir şekilde devam etmesine yardımcı oluyor Böylece sinir sisteminin de sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.

Çağımızın en ciddi sağlık sorunu olan stres ve kaygıya iyi geldiği biliniyor. Ve bu sayede strese bağlı uykusuzluk probleminin ve baş ağrılarının azalmasını sağlıyor.

yeni-proje-2024-01-29t124829-503.jpg

  • Doğal bir ağrı kesici etkisi gösteren limon otu sadece baş ağrılarında değil kadınların regl dönemlerinde yaşadığı ağrı ve sancıların da hafiflemesinde son derece etkili bir rol oynuyor.
  • Düzenli ve bilinçli kullanıldığında hafızayı güçlendiren etkileri bulunuyor.
  • İnsan bedeninde çeşitli yerlerde oluşan iltihaplanma durumlarına karşı etkili olan limon otu, uçuk sorunu için de harika bir çözüm olarak biliniyor.
  • Sindirim sisteminin düzgün ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olması nedeniyle, hazımsızlık ve şişkinlik gibi durumları ortadan kaldırıyor.
  • Hücrelerin yenilenmesine destek olan limon otunun cilt sağlığını olumlu yönde etkilediği, harici olarak kullanıldığında cilde parlaklık ve canlılık verdiği biliniyor.
  • Saçlarda inatçı kepek problemini ortadan kaldıran limon otu, deri döküntülerinin ve solgun saçların onarılmasında etkili oluyor.
  • Ayrıca bu şifalı bitki, kabızlık sorununa da iyi geliyor.

KULLANIMI

Limon otunun en yaygın kullanım şekli, çayının demlenmesi suretiyle tüketilmesidir. Bir diğer yol ise yağının değerlendirilmesidir. Limon otu çayı demlemek için aktarlardan kurutulmuş limon otu satın alıyoruz. Sonrasında, 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı limon otu olacak şekilde miktarı ayarlıyoruz. Suyun içine kuru limon otunu ekleyip kaynatıyor ve yaklaşık 8-10 dakika demlenmesini bekleyip süzerek tüketiyoruz.

yeni-proje-2024-01-29t124841-631.jpg

Limon otu yağını ise yine güvenilir aktarlardan ya da doğal ürün satışı yapan mağaza ve/veya online satış sitelerinden satın alabiliriz. Bu yağ, saç ya da cilt maskesi olarak değerlendirebilir, stres alma özelliğinden faydalanmak için banyo suyunuza ya da odanızın farklı noktalarına birkaç damla damlatarak da kullanabilirsiniz.

NOT: Haberimizde yer verilen hiçbir veri, tedavi veya tavsiye niteliği taşımıyor. Limon otu/yağı ve benzeri doğal ürünleri kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktora danışın. Olası alerjen durumlarda en yakın sağlık kurumuna giderek tıbbi yardım alın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN