Ayaklardaki Bu Ağrıya Dikkat! His Kaybına Neden Oluyor: Yanmayla Başlayıp Tüm Vücuda Yayılıyor

Ayaklardaki Bu Ağrıya Dikkat! His Kaybına Neden Oluyor: Yanmayla Başlayıp Tüm Vücuda Yayılıyor

Vücudumuzdaki bazı değişimler aslında büyük hastalıkların sinyali olabilir. Hiç bur ağrıyı hissedip önemsemediğiniz oldu mu? İşte aslında bu ağrı sinyalleri büyük hastalıkların belirtileridir. Peki ayağınızda hiç ağrı hissettiniz mi? Ayaklardaki bu ağrı yükselen kan şekerinin en belirgin özelliği olabilir...

Günümüzde en çok görülen rahatsızlıklardan olan kan şekeri seviyeleri kontrol edilmezse ciddi sorunlara neden olabilir. Özellikle kontrol edilemeyen kan şekeri düzeyi, ilerleyen dönemlerde tip 2 diyabet gibi önemli sağlık sorunlarına neden oluyor. Bunun için erken teşhis ve önem almak çok çok önemlidir. Eğer bu ağrıyı ayaklarınızda hissediyorsanız hemen doktorunuza başvurun.

TİP 2 DİYABET NEDİR?

Peki Tip 2 diyabet nedir, ne anlama gelir? İlk olarak Tip 2 diyabet, vücudunuzun insülini düzgün bir şekilde çalışmadığını ve ürettiği insülinin hücreler tarafından alınmadığı anlamına gelir. İnsülinin ana rolü ise kanda bulunan ana şeker türü olan kan şekerini düzenlemektir.

a1-79.jpg

UZMANLAR UYARIYOR! BUNA DİKKAT

Uzmanların bu konudaki uyarıları ise eğer insülinden yoksun bırakıldığında kan şekeri seviyelerinin "tehlikeli" bir yüksek seviyeye yükselebileceğini söylüyorlar.

HİS KAYBINA NEDEN OLUYOR

Sürekli yüksek kan şekeri seviyeleri olması takdirde nöropatidir meydana gelir. Nöropati, bir veya daha fazla sinirin hasar görmesi veya işlev bozukluğudur. Periferik nöropati, eller, ayaklar ve kollar gibi vücut bölümlerinde sinirler hasar gördüğünde gelişir. Aslında sinir hasarı oluşur. Bu sinir hasarı ise daha çok ayaklarda görülür ve yanma hissi veya his kaybına neden olur.

a2-56.jpg

YÜKSEK KAN ŞEKERİ SEVİYELERİ NASIL ÖNLENİR?

Yüksek kan şekeri seviyelerini, önlemek için şunları yapabilirsiniz:

  • Sağlıklı bir yaşam tarzını takip etmek, glikoz (şeker) seviyenizi kontrol etmenize ve komplikasyon geliştirme riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.
  • Diyetinizi ayarlamak, yüksek kan şekeri seviyelerine karşı en etkili önlemlerden biridir.
  • Basit ve en kolay ipucu daha fazla su içmektir.

a9-5.jpg

TİP 2 DİYABET BELİRTİLERİ NELER?

Tip 2 diyabet belirtileri şunları içerir:

  • Özellikle geceleri normalden daha fazla idrara çıkmak
  • Her zaman susamış hissetmek
  • Çok yorgun hissetmek
  • Çaba göstermeden kilo vermek
  • Genital bölgede kaşıntı veya tekrar tekrar ortaya çıkan pamukçuk
  • İyileşmesi daha uzun süren kesikler veya yaralar
  • Bulanık görme

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN