Bacaklarınızın arasına yastık koyarak mı uyuyorsunuz? Yastıkla uyursanız vücudunuzda neler olur?

Bacaklarınızın arasına yastık koyarak mı uyuyorsunuz? Yastıkla uyursanız vücudunuzda neler olur?

Vücudunuzdaki ağrı ve sızıları önlemek ve uyku kalitenizi artırmak için uyurken omurganızı hizalandırmalısınız. İdeal konfor ve destek için en iyi uyku pozisyonunu semeniz gerekir. İyi bir yatak güzel bir başlangıç olabilir ama uyurken dizlerinizin arasına yastık koymakta size büyük bir fayda sağlayacaktır.

DİZLERİNİZİN ARASINDA YASTIKLA UYUMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Birçok insan içgüdüsel olarak uyumak için gerekli olan fazladan bir yastık bulur. O insanlardan biriyseniz, kendinize sormuş olabilirsiniz, neden dizlerimin arasında bir yastıkla uyuyorum?

Bu pozisyonun daha rahat uyumanıza yardımcı olduğunu biliyor olsanız da, bu şekilde uyumanın neden iyi hissettirdiğini tam olarak anlayamayabilirsiniz. Henüz bir diz yastığıyla yatmıyorsanız, bu basit alışkanlığın birçok faydasını öğrendikten sonra başlamak isteyebilirsiniz.

1. YAN UYUYANLAR İÇİN OMURGA HİZASINI KORUR

Yan uyuyan biriyseniz, muhtemelen bütün gece dizlerinizi birbirine vurmanın nasıl bir şey olduğunu bilirsiniz. Genel olarak rahat olsa da, bu uyku pozisyonu kalçalarınızın ve omuzlarınızın hassas basınç noktalarına baskı uygulayabilir. Bu nedenle, birçok yan uyuyan, bacaklarının arasında bir diz yastığının ekstra rahatlığına ve desteğine ihtiyaç duyar.

İnsanlar yaşlandıkça, disk dejenerasyonu ve fıtıklaşmış diskler genellikle daha büyük bir risk haline gelir. Her ikisini de geliştirirseniz, bir diz yastığı, siz uyurken ve iyileşirken daha iyi omurga hizalaması ve ağrı kesici sunabilir.

2. KAS KRAMPLARINI VE YA KASLARDAKİ GERGİNLİĞİ GİDERİR

Garip uyku pozisyonları kasları zorlayabilir veya mevcut krampları kötüleştirebilir. Bacaklarınızın arasında bir yastıkla yan yatarak uyumak, daha rahat bir uyku için dizlerinizi aynı hizada tutar ve destekler.

Omurga hizalaması neden önemlidir? Uyurken vücudunuzu düzgün bir şekilde hizada tutmak, baskıyı hafifletebilir ve yaralanmayı önleyebilir .

uyku-pozisyonununz.jpg

3. DİZ VE BEL AĞRISINI AZALTIR

Sırt üstü yatarsanız, dizlerinizin altında veya belinizin altında bir yastıkla uyumak omurganızdaki gerginliği sınırlar . Bu omurga hizası, kaliteli uyku için çok önemlidir ve ağrı ve sızılarla uyanmanızı önleyebilir.

Diz ağrısı veya bel ağrısı , siyatik sinirin yolu boyunca belinizden ve bacağınızdan aşağı doğru yayılan bir ağrı olan siyatik belirtisi de olabilir. Siyatik olabileceğinizden şüpheleniyorsanız, sırt ağrısı için diz yastığı kullanmak daha rahat uyumanıza yardımcı olabilir. (Yine de, kök nedenini belirlemek ve tedavi etmek için doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.)

uyku-sekli.jpg

4. KALÇALARINIZIN DÖNMESİNİ ENGELLER

Diz yastığı olmadan, yan yatma pozisyonu kalçalarınızı hizadan çıkarabilir ve bel ve kalça ağrısına neden olabilir. Dizlerinizi aralarında bir yastıkla üst üste hizalamak, kalçalarınızın doğal hizasını korur. Bu onları yerinde tutar ve yan traversler için basıncı azaltır.

5. DAHA KOLAY NEFES ALMANIZA YARDIMCI OLUR

Uyku apnesi gibi bir solunum rahatsızlığınız varsa, bacaklarınızın arasına bir yastık koyarak uyumak yardımcı olabilir. Diz yastığı, solunum yollarınızı açmaya yardımcı olan omurgayı hizalamaya yardımcı olur.

Sırt üstü uyuyorsanız, yastığı dizlerinizin arasına yerleştirmek yerine altına koymayı deneyin. Optimum konfor için başınızın altında da doğru yastıkla uyuduğunuzdan emin olun.

uyku.jpg

6. KAN DOLAŞIMINI DÜZENLER

Hiç kolunuz yastığınızın altında yatıp uyuşmuş veya karıncalanma hissi ile uyandığınız oldu mu? Kolunuz artık vücudunuza bağlı değilmiş gibi hissetmek korkutucu olabilir, ancak bu sadece zayıf kan dolaşımının bir işaretidir.

Dizlerinizin altına veya bacaklarınızın arasına bir yastık eklemek bu sorunu çözebilir. Yastık, dizlerinizi kaldırarak ve ayırarak kanın alt vücudunuzdan düzgün şekilde akmasına yardımcı olur.

Sırt üstü uyuyanlar da bacaklarını kaldırmak için ayaklarının altına bir yastık ekleyebilir. Yerçekimi kanı kalbinize doğru geri çektiğinden, yükseklik doğal olarak dolaşıma yardımcı olur.

uykunuzda.jpg

7. VARİS OLUŞMASINI ENGELLER

Varisli damarlar genellikle bacaklarda oluşan şişmiş veya bükülmüş damarlardır. Dizlerinizin altına bir yastık koymak kanınızın daha iyi dolaşmasına yardımcı olabilir ve görünür varisleri önleyebilir.

8. HAMİLE KADINLARA EK DESTEK SAĞLAR

Hamilelik boyunca kaliteli uyku almak hem anne hem de bebek için çok önemlidir. Bununla birlikte, kısmen hamilelikle birlikte gelen ek ağırlık diz eklemlerinize daha fazla baskı uyguladığı için rahat olmanız zor olabilir.

Özellikle hamileliğin sonraki aylarında, bu eklem ağrısı ezici bir şekilde rahatsız edici olabilir. Dizlerinizin arasında bir yastıkla uyumak, artan basınç altındaki eklemler için ekstra yastıklama ve destek sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN