Bir muz kabuğu al ve kafana koy! Sonuç sizi şaşırtacak...

Bir muz kabuğu al ve kafana koy! Sonuç sizi şaşırtacak...

Migren, genellikle mide bulantısı, kusma ve ışığa ve sese aşırı duyarlılığın eşlik ettiği şiddetli, zonklayıcı bir baş ağrısıdır. Migrenin kesin nedenleri henüz belirlenmemiştir. Bununla birlikte, hastalar genellikle bir sonraki saldırılarını tam olarak neyin tetiklediğini fark ederler. Çeşitli faktörler olabilir: hormonel değişikliklerden strese , kör edici parlak ışıktan fırtına sırasında atmosferik basınçtaki değişikliklere kadar.

İşte baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olacak 8 ev ilacı

1. VICKS KULLANIN

Bazı migren hastaları, atakları sırasında kendilerine yardımcı olan ilaçlarını sosyal medyada paylaşırlar. Bunlardan birine Vicks merhem denir. Baş ağrısı sırasında, merhem şakaklara ve alına uygulanmalıdır. Bu ağrıyı hafifletir ve gerginliği hemen hemen giderir.

Diğer mentol bazlı merhemlerin yardımcı olduğu durumlar da vardır. Şakaklara ve alına uygulanan nane esansiyel yağı ve su veya hindistancevizi yağının ev yapımı karışımı da yardımcı olur.

2. BUZ VE MUZ KABUĞU İLE RAHATLATIN

İlk başta, bu yöntem garip görünebilir. Bununla birlikte, bir muz kabuğuna sarılmış buz, sadece klasik bir kalsiyum açısından zengin soğuk komprestir . Doktorlar, migren baş ağrısını boğmak için baş ve boyuna böyle bir kompres uygulanmasını tavsiye ediyor.

muz-bas-agrisi.jpg

3. BAŞ AĞRISI İÇİN ZEYTİNYAĞI KULLANIN

Yakın tarihli bir araştırma, balık yağı gibi zeytinyağının yetişkinlerde düzenli migren ataklarının sıklığını, süresini ve yoğunluğunu azaltmada etkili olduğunu buldu. Bunun nedeni, kanın pıhtılaşmasını ve damar duvarlarının gevşemesini düzenleyen hormonların ayrılmaz bir parçası olan yağdaki omega-3 çoklu doymamış yağ asitlerinin yüksek içeriğidir.

4. LAVANTA YAĞI HER ZAMAN İŞE YARAMIŞTIR

Küçük bir kase kaynar suda seyreltilmiş sadece iki damla lavanta migren semptomlarını hafifletebilir. Sadece lavanta buharını içinize çekin ve rahatlamayı hissedin. Araştırmaya göre, 15 dakikalık bir lavanta buharı nefesinin migren ağrısı için güvenli ve etkili bir çare olduğu gösterilmiştir. Lavanta sinirliliği azaltır, ruh halini dengeler, kasları gevşetir ve gerginliği giderir.

bas-agrisi-muz.jpg

5. MISIRLILAR KETEN TOHUMU KULLANIYORDU

Keten tohumu, eski Mısır'dan beri tıbbi amaçlar için gıda olarak kullanılmıştır. Kolesterol seviyelerini düşürmek ve vücudu temizlemek için, kabızlık, göğüs ağrısı, sıcak basması ve migren tedavisinde kullanılır.

Keten tohumu, beyin fonksiyonlarını iyileştiren ve kalp hastalığı riskini azaltan lif ve omega-3 yağ asitleri bakımından yüksektir. Doktorlar, salatalara, yulaf ezmesine keten tohumu eklemeyi veya sadece su ile içmeyi önerir. Düzenli tohum tüketimi migren ataklarının sıklığını azaltabilir.

6. 2 KAŞIK DOĞAL BAL BAŞ AĞRISINA SON VERİR

Son araştırmalara göre günde 2 çay kaşığı doğal bal içmek migren ataklarını önleyebilir. Doktorlar ayrıca migrenin ilk belirtilerinin başlangıcında tam bir yemek kaşığı bal almanızı önerir.

bas-agrisi-muz-kabugu.jpg

7. FISTIK EZMESİ VE ZENCEFİL DE İŞE YARIYOR

Bu karışım garip görünebilir ancak bazı doktorlar bu ürün kombinasyonunun migrenle mücadelede de etkili olabileceğini söylüyor. Fıstık ezmesi ve rendelenmiş zencefil ezmesi hazırlamanız önerilir. Bu noktada vücut magnezyumu emer. Migren hastaları genellikle magnezyumdan yoksundur ve fıstık ezmesi bir vazodilatör görevi görür.

8. BOYUN KASLARINIZI ÇALIŞTIRIN

Kas gerginliği migren ataklarını tetikleyebilir. Atakların başlamasını önlemek ve migren sırasında ağrıyı azaltmak için boyun kaslarınızı günde 20 dakika ısıtın ve gerin.

Uzmanlar bu tür egzersizleri tavsiye ediyor: çeneyi ileri, geri, sağa ve sola hareket ettirin, her pozisyonda 5 saniye bekleyin ve ardından kasları 5 saniye gevşetin. Diğer egzersizleri ve germe seçeneklerini de deneyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN