Bu karışımı yiyin süper zeki olun! Prof. Dr. Zeki Tez'den beyni geliştiren kür tarifi

Bu karışımı yiyin süper zeki olun! Prof. Dr. Zeki Tez'den beyni geliştiren kür tarifi

Beyniniz sürekli olarak çalışır. İşleme, analiz etme, karar verme, tepki verme ve en iyi şekilde çalışması için desteğe ihtiyacı vardır. İster uzun bir günün sonunda zihinsel yorgunlukla mücadele etmek ister yaşlandıkça bilişsel işlevi sürdürmek isteyin, hafıza için şifalı bitkiler ve beyin yardımcı olabilir.

Bazı otlar ve baharatlar beyin sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir ve bazıları zaten buzdolabınızda veya kilerinizde duruyor olabilir. Bu bitki ve baharatların birçoğu Alzheimer hastalığı üzerindeki etkileri açısından incelenmiş, diğerleri ise biliş üzerindeki genel etkileri (yani düşünme, anlama, öğrenme ve hatırlama ile ilgili zihinsel eylem veya süreç) açısından test edilmiştir. Bilimsel araştırmalar, pek çok şifalı bitkinin, botaniklerin ve süper gıdaların nörotransmitterlerin (sinir hücreleri arasındaki kimyasal haberciler) aktivitesini uyardığını gösteriyor.

İşte bilimsel araştırmalarda beyne fayda sağladığı bulunan bazı otlar ve baharatlara bir göz atın.

karabiber-11-bilim-destekli-saglik-faydalari.jpg

KARABİBER

Karabiber, dünya çapında en yaygın kullanılan baharatlardan biridir. Karabiber ve aktif bileşik piperiği, güçlü antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olabilir. Laboratuvar çalışmaları, karabiberin kolesterol seviyesini, kan şekeri kontrolünü, beyin ve bağırsak sağlığını iyileştirebileceğini göstermektedir.

3465283-810x458.jpg

KARANFİL

Antioksidan güç içeren karanfil, şaşırtıcı bir beyin güçlendirici besin kaynağıdır. Karanfil, beyin işlevini sürdürmek için önemli bir mineral olan manganez içerir. Karanfil ayrıca vücutta doğal bir antioksidan görevi gördüğü gösterilen öjenol adı verilen bir bileşik içerir.

12155178-728xauto.webp

ANASON

Anason tohumları antibakteriyel etkiye sahip olabilecek kimyasallar içerir. Yaşlanmayla birlikte beynimizin aktivitesi ve işlevi yavaşlar. Yıldız anasonda, doğal bir beyin sağlığı güçlendiriciniz var. Beynin en aktif bölgelerine kan akışını iyileştiren antioksidanlar açısından zengindir.

resized-dc5ce-cd313c06tarcun.jpg

TARÇIN

Tarçın binlerce yıldır tıbbi bir baharat olarak kullanılmaktadır. Tarçın bilişsel bozulmayı geciktirebilir veya tersine çevirebilir. Sıçanlarda yapılan bir araştırma, tarçının bilişi iyileştirdiğini ve beyindeki oksidasyonu azalttığını buldu.

kisnis-faydalari-hakkinda-bilgi-1024x597.jpg

KİŞNİŞ

Kişniş beyin sağlığının korunmasına yardımcı olabilir. Beyin sağlığı için kişniş oldukça önemlidir. Parkinson, Alzheimer ve multipl skleroz gibi birçok beyin rahatsızlığı iltihaplanma ile ilişkilidir. Kişnişin iltihap önleyici özellikleri bu hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

org-hindistan-cevizi-kg646.jpg

HİNDİSTAN CEVİZİ

Ham Hindistan Cevizi Yağı, çeşitli çalışmalarda iyi etki gösterdiği gibi, istisnai yağ asidi içeriği sayesinde Alzheimer semptomlarıyla mücadelede çok yardımcı olabilir. Orta zincirli trigliseritler (MCT'ler) açısından zengin olan bunlar, vücutta parçalanır ve beyindeki amiloid plağı parçalayarak bilişsel işleve yardımcı olan ketonlar haline gelir. Amiloid plaklar ve Nörofibriler yumakların Alzheimer hastalığına büyük katkı sağladığı düşünülmektedir. Bu ketonlar beyin hücreleri tarafından yakıt olarak da kullanılabilir. Hindistan Cevizi, hindistancevizi hurmasının meyvesidir ve %100 saf ham hindistan cevizi, besinler ve canlılık ile doludur. Birçok kültür için ana besin kaynağıdır ve enerji, beslenme ve refah sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN