Bu Krem Kaşıntıyı Kağıt Gibi Kesiyor! İşte Evde Pratik Malzemelerle Egzama Kremi Yapın

Bu Krem Kaşıntıyı Kağıt Gibi Kesiyor! İşte Evde Pratik Malzemelerle Egzama Kremi Yapın

Cilt rahatsızlıkları arasında yer alan ve can yakan kaşıntılara neden olan Egzama çoğumuzun hayatını kabusa döndürebiliyor. Bazen ilaçların da etkisiz kaldığı bu cilt rahatsızlığı birde bulaşıcı. Temizlik ve hijyene dikkat edilmesi gerektiren bu cilt rahatsızlığından evde yapacağınız bitkisel kremle kurtulabilirsiniz. Doğanın insanlığa sunduğu şifacı bitkilerle derdinize derman olabilirsiniz. İşte kaşıntıyı hemen kesen egzama kremi ve yapılışı.

Genetik ve çevresel faktörlere göre cildimizde çıkan bu kanatıcı yaralar hayat kalitemizi de düşürmektedir. Ciltte kızarıklık, şiddetli kaşıntı ve şişmeye neden olan bu deri rahatsızlığı için önce doktora başvurmalısınız. Daha sonra da evde hazırlayacağınız bitkisel kremi sürüp kaşıntınızı yatıştırabilirsiniz. Cildi yatıştıran bu krem sayesinde rahat bir uyku da geçireceksiniz. İşte evde egzama kremi yapılışı.

egzama.jpg

KENDİ ŞİFACINIZ KENDİNİZ OLUN

Evde yapacağınız egzama kreminin içerisinde bulunan doğal ürünler cildinizde hiçbir rahatsızlık yaratmayacak. İçerisinde bal ve Hindistan Cevizi yağı bulunan bu krem sayesinde elleriniz yumuşacık olacak. Balın her derde deva olduğunu bilmeyen yoktur. Hindistan Cevizi yağı ile birleşince ortaya mucize bir karışım çıkacak. Deforme olmuş el ve cilt için yoğun bir nemlendirici görevi gören bu kremin içerisinde balmumu ve badem yağı gibi etkili ürünlerde bulunmakta. Yani bin bir çeşit yağ ile şifacınız kendiniz olacaksınız.

İÇERİSİNDEKİ MUCİZE YAĞLAR EGZAMANIN CANINA OKUYCAK

Kremin içerisinde bulunan bal ise bakterilerin canına okumasının yanı sıra tüketildiğinde bile vücudunuza muazzam bir destek sağlamaktadır. Doğanın en güçlü besini olan balı asla sofralarınızdan eksik etmeyin. Bal bakterileri öldürdüğü için kaşıma hissini de ortadan kaldırmaktadır. İltihabı kökünden kurutan bal cildin nem dengesini de ayarlamaktadır. Evet bu bilgilerden sonra evde egzama kremi yapımına geçebiliriz.

yaglar9.jpg

KAŞINTIYI ORTADAN KALDIRAN KREM

1 bardak hindistan cevizi yağı,1 su bardağı shea yağı, 2 yemek kaşığı balmumu , 2 yemek kaşığı badem yağı, 2 su bardağı ham bal, 21 damla lavanta yağı, 13 damla sedir ağacı yağı, 15 damla kekik yağı. İşte mucize kremimiz için malzemelerimiz bunlar. Eğer malzemelerimiz hazırsa kremin yapımını anlatıyoruz.

o.jpg

Öncelikle boş bir krem kutunuz yanında bulunsun. Karışımı bu kutuya döküp kullanacağız. Cam kutumuz hazırsa önce Hindistan cevizi yağı, shea yağı ve balmumunu bir kaba yerleştirelim. Ama bunun cam olmasına dikkat edelim. 5 parmak kadar suyu tencereye koyup kaynatın. Daha sonra hazırladığımız suyun içerisine cam kasemizi koyuyoruz. Ve malzemeler eriyene kadar bekletin. Sonra kaseyi sudan çıkarıp soğuması için bir kenara bırakın. Sonra bal ve diğer yağları ekleyin iyice karıştırın ve krem kıvamına gelince cam kavanozumuza dökün. İşte egzama kremimiz hazır. Gün içinde bu kremi düzenli olarak kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN