Bunu yiyenler yaşlansa bile beyni genç kalıyor! Yaşlılıkta akıl sağlığım iyi olsun diyenler mutlaka bunları tüketin

Bunu yiyenler yaşlansa bile beyni genç kalıyor! Yaşlılıkta akıl sağlığım iyi olsun diyenler mutlaka bunları tüketin

Bu besinle yaşlanmanızı geciktirin! Yaşlılığın kendiyle götürdüğü ilk şey olan akıl sağlığını korumak için mutlaka bu besini tüketmelisiniz! Bunu yerseniz yaşlanınca bile beyniniz genç kalıyor! Üstelik tek faydası bu da değil! Faydaları saymak bitmiyor...

Yaşlandıkça zayıflayan hafıza herkesin korkulu rüyasıdır. Günlük yaşamda kritik öneme sahip olan hafızayı ilk günkü gibi taze tutabilmek uzun yıllardır araştırmalara konu olmuştur. Hafızanın gücünü etkileyen birçok faktör vardır. Bunların başında yaşam tarzı, stres ve tüketilen gıdalar gelir.

HAFIZA GÜÇLENDİRME YÖNTEMLERİ

tahil-5703.jpg

Hafızayı ilk günkü gibi taze tutmak mümkün olmasa da yaşlanmasını geciktirmek mümkündür. Bunun yolu sık sık bulmacalar çözmek ve hafıza güçlendirici besinler tüketmektir. Bu haberimizde hafızanızı zehir gibi yapacak bir besinden bahsedeceğiz.

BESİNLERLE HAFIZA DİRİ TUTULABİLİR

Tüketilen gıdalar, sağlıklı nöronların üretilmesine yardımcı olurken, aynı zamanda nöron uçlarının canlılığını sürdürerek beynin esnekliğini korur. Eğer hafıza sorunları yaşanıyorsa, doğru besinlerle bu durumu düzeltebilirsiniz.

Kızartılmış, dondurulmuş ve paketlenmiş gıdaların beyne zarar verdiği bilinen bir gerçek. Oysa ceviz ve fındık gibi gıdalar beyin için son derece faydalıdır.

SADECE KOKUSUYLA BİLE HAFIZA GÜÇLENDİREN BESİN: TARÇIN

cinnamon-1200x675.jpg

Tarçın, sadece kokusuyla bile zihni canlandırıcı etkilere sahiptir. Bu koku, dikkati artırarak odaklanmayı kolaylaştırır. Tarçın içerikli sakızlar ise hafızayı güçlendirmek ve dikkati artırmak konusunda oldukça etkilidir. Ayrıca şeker seviyelerini dengeleyerek, kanser hücrelerinin yayılmasını engeller ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Bilim insanlarına göre kekik de beyin için son derece faydalı bir bitkidir.

HAFIZANIN TEMEL BESİNİ: KEKİK

5f2c15ca79da3e16ac106f16.jpg​​​​​​​

Kekik çayı, hafızayı canlandırmanın yanı sıra baş ağrılarını ve kas gerginliğini hafifletmede etkilidir. Soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olurken, doğal bir sakinleştirici olarak da bilinir.

KEKİK ÇAYI YAPIMI

Kekik çayı yapımı ise sadece iki adımdan ve iki malzemeden oluşmaktadır.

Kaynattığınız suyu fincana dökün ve içine kuru kekiği ekleyin. 5-10 dakika demlendikten sonra çayınız hazır! Dilerseniz tatlandırmak için bal veya limon ekleyebilirsiniz.

Kekik çayını düzenli olarak tüketmek, vücudu sağlıklı tutmak için harika bir yoldur. Ancak, herhangi bir sağlık sorununuz veya kullandığınız ilaçlar varsa, mutlaka doktorunuza danışmalısınız

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN