Canan Karatay üstüne basa basa önerdi! Güzelliğin sırrı o meyvede: 10 yıl birden gençleşeceksiniz

Canan Karatay üstüne basa basa önerdi! Güzelliğin sırrı o meyvede: 10 yıl birden gençleşeceksiniz

Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı açıklamalar ve verdiği tavsiyelerle dikkat çeken Canan Karatay, bu sefer güzelliğin formülünü açıkladı. Israrla o meyveyi tüketin diyen Karatay, hem sağlık hem de güzellik üzerindeki etkilerini anlata anlata bitiremedi.

Sağlıklı beslenmenin önemine her fırsatta dikkat çeken ve sindirim sistemine iyi gelecek besinleri anlatan Canan Karatay, bu sefer takipçilerine gençliğin sırrını verdi. O meyvenin bilinmeyen yönlerine dikkat çeken Canan Hoca, cilt hücrelerini yenileyen meyvenin mucizevi etkisini anlattı.

İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran kivinin resmen 10 yaş birden gençleştirdiğini söyleyen Karatay, "Sabahtan akşama kadar tüketin" dedi. İşte, Canan Karatay'ın öve öve bitiremediği kivinin insan vücuduna faydaları.

BAĞIŞIKLIĞI DEMİR GİBİ GÜÇLENDİRİYOR

C vitamini deposu olan kivi, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getiriyor. Aynı zamanda içeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücudun savunma mekanizmasını da güçlendiriyor.

haber-1-ic.jpg

SİNDİRİMİ DÜZENLİYOR

Kivi, içerisindeki lifler sayesinde sindirimi düzenleyerek kabızlık gibi hastalıkları önler. Aynı zamanda, içerisindeki enzimler de sindirim sürecini hızlandırmaktadır.

KANSERİN BAŞ DÜŞMANI

Kivide bulunan antioksidanlar kansere karşı savaşır. Kivinin özellikle kolon kanseri riskini azalttığı bilinmekte.

haber-1-ic2.jpg

KALP DOSTU

Kivinin içerisindeki potasyum ve liflerin kalp için sayısız faydası vardır. Potasyum kan basıncını düzenlemeye yardımcı olurken, lifler de kolesterolü düşürür.

CİLTTEKİ YAŞLILIK BELİRTİLERİNİ YOK EDİYOR

C vitaminin cilt üzerindeki faydalarını bilmeyen yoktur. C vitamini bakımından oldukça zengin olan kivi, ciltteki kusurları en aza indirerek yaşlanmayı yavaşlatıyor ve cildin daha pürüzsüz ve genç görünmesini sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN