Canını seven bunu içmesin! Bağışıklık sisteminizi çökertiyor… Canan Karatay uyardı

Canını seven bunu içmesin! Bağışıklık sisteminizi çökertiyor… Canan Karatay uyardı

Sağlıklı beslenmeye karşı savaş açan Canan Karatay, yeni bir içecek ile gündeme geldi. Bağışıklık sistemini çökerten bu içeceği sık tüketenlere seslenerek, ısrarla uyarılarına devam etti. Çok tüketilmesi durumunda ölüme kapı açan bu içecek neredeyse tüm marketlerde satılıyor. Peki, Canan Karatay hangi içeceği içmeyin diyor? İşte tüm detaylar...

Ülkemizde yeri dolduramaz isimlerden birisi olan Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda uyarılarına devam ediyor. Diyetleriyle ve uyarılarıyla sık sık gündeme gelen uzman isim bu kez hedefine neredeyse tüm marketlerde satılan o içeceği koydu. Özellikle sporcular tarafından tüketilen o içeceği tüketmenin alkolden bile zararlı olduğu belirtti.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİYOR

Sağlıklı beslenme konusunda sık sık uyarılarda bulunan Canan Karatay, bu kez enerji içeceklerine yüklendi. İçerisinde barındırdığı yüksek şeker ve kafein nedeniyle zararlarını say say bitiremedi. Kısa süre için artan enerjinizin uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabileceğinin altını çiziyor.

Enerji içeceklerinin sürekli tüketilmesi halinde kalp atışınız hızlanır ve uyku problemleri çekebilirsiniz. Enerji içeceği tüketiminde Canan Karatay hoş karşılamıyor. Halktv.com.tr'de paylaşılan bir haberde yer alan bilgilere göre enerji içeceklerinin zararları Canan Karatay tarafından açıklandı.

1040639172-0-0-2001-1132-1920x0-80-0-0-b80ef5992ba717971d49a2cfb88a03fe.jpg

ALKOLDEN BİLE DAHA ZARARLI

Enerji içeceğinin insan vücudu için bir zehir olduğuna vurgu yapan Karatay, içerisinde bol miktarda mısır şurubu, ve şekerinin olduğunu belirtti. Kimyasal maddelerin de bulunduğunu belirten uzman isim bağışıklık sistemini ortadan kaldırabileceğini, sindirim sisteminin dengesini bozacağını ve beyin fonksiyonlarını bozabileceğini ifade etti.

Enerji içeceklerinin kısa sürede enerji verdiğini fakat sonrasında yorgun düşmenize neden olacağını söyledi. Sahte bir mutluluk veren içecek türü bağımlılık yapabilir.

Sürekli olarak tüketimi halinde kalbinize büyük bir zarar verir. Karatay'ın açıklamalarına göre alkolden bile daha hızlı karaciğer yağlanmasına sebep olan enerji içeceği, sinir sisteminize zarar verir ve vücudunuzun direncini düşürerek hastalıklara kapı açar.

3581840-f409c6e8715e9232e25563bb57d3fc37-1366x1366.jpg

ENERJİ İÇECEĞİNİN ZARARLARI

  • Enerji içeceklerinin fazla tüketilmesi halinde kafein zehirlenmesi yaşanabilir.
  • Yüksek kafein nedeniyle bağımlılık derecesine gelebilir, vücudun dengesini bozar.
  • Yüksek dozda şeker içermesiyle vücudun susuz kalmasına neden olur.
  • Hamileliğin ilk aylarında tüketilmesi halinde düşük sebebi olabilir.
  • Kalp hastalarının tüketmesi halinde beklenmedik kalp krizleri yaşanabilir.
  • Alkol ile tüketilmesi durumunda alkol zehirlenmesine yol açabilir.
  • İçerdiği yüksek kafein nedeniyle kalp çarpıntısı ile kalp ve damar hastalıklarına yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN