Çay kahve yerine bunu için! Osmanlı'dan miras sirkengebin şerbetinin faydaları: Mevlana Celaleddin Rumi boşuna içmiyormuş

Çay kahve yerine bunu için! Osmanlı'dan miras sirkengebin şerbetinin faydaları: Mevlana Celaleddin Rumi boşuna içmiyormuş

Türk kültürü için vazgeçilmez olan içecekler arasında çay ve kahve yer alırken bu ikili yerine şimdi de Osmanlı’dan miras kalan sirkengebin şerbetine bıraktı. Yüzyıllar önce Mevlana Celaleddin Rumi bile tüketiyormuş. Bu içeceğin faydaları saymakla bitmiyor…

Osmanlı’dan günümüze kadar gelen ve Anadolu kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan şerbetler özellikle de özel günlerde sofralarda yer alıyor. Bu şerbet ise sıklıkla duymadığımız lakin yüzyıllardır tüketilen bir şerbet. Sirkengebin şerbeti olarak bilinen bu şerbet sağlığa faydaları ile her geçen gün popüler bir hale geliyor.

TIBBIN BABASI DA ÖNERİYOR

Yasemin’de yer alan habere göre, tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina, sirkengebin şerbetinin sağlığa olan faydalarını yüzyıllar önce açıklamış. Öte yandan Mevlana Celaleddin Rumi’nin de çok sevdiği bu şerbet, geceleri yatmadan önce bir bardak içildiği takdirde faydasını gösteriyor.

Sirke, bal ve baharat karışımdan oluşan bu şerbet, düzenli tüketildiği takdirde vücuda birçok fayda sağlıyor. Sirkencebün olarak da bilinen bu şerbet ilk kez bin yıldan daha evvel bir zamanda yapıldı.

yeni-proje-10-001.jpg

SAĞLIĞA FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Hazımsızlığa iyi gelen bu şerbet, sindirim sistemini düzenlemesiyle ve daha sağlıklı bir sindirim çalışmasına destek vermesiyle biliniyor.

Sabahları aç karnına içildiği takdirde zayıflama sürecine yardımcı olan şerbet, metabolizmayı hızlandırarak daha hızlı kilo vermeye yardımcı oluyor.

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerini düzenliyor ve tokluk hissi yaratıyor. Bu durum da kilo verme sürecine yardımcı oluyor.

Tüm bunların yanı sıra içerisinde bulunan antioksidan içerikler sayesinde düzenli tüketildiği takdirde kirli kanı temizliyor ve vücutta detoks etkisi yaratıyor.

yeni-proje-11-002.jpg

SİRKENGEBİN ŞERBETİ TARİFİ

MALZEMELER

1 litre su

1 su bardağı elma sirkesi

2-3 yemek kaşığı çiçek balı

YAPILIŞI

İlk olarak geniş ağızlı bir sürahinin içerisine sirkeyi ekleyin. Bu sirkenin üzerine balı ilave ederek iki malzemeyi de iyice karıştırın. Sonrasında suyu ilave edip karıştırma işlemini sürdürün. Eğer seviyorsanız birkaç adet karanfil ya da 1 adet çubuk tarçın koyun ve bu şekilde en az 2 saat bekletin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN