Çaya, keke, pastaya bu otu atın mucizeye tanık olun! Bu otun faydalarını kimse bilmiyor: Prof. Dr. Saraçoğlu'ndan müthiş tüyo...

Çaya, keke, pastaya bu otu atın mucizeye tanık olun! Bu otun faydalarını kimse bilmiyor: Prof. Dr. Saraçoğlu'ndan müthiş tüyo...

Şeker tüketimi her geçen gün artıyor. Şekerin tadı ne kadar tatlı da olsa aslında tüm vücudu baştan aşağı zehirliyor. Belli başlı sağlık sorunlarına neden olan şeker yerine mutlaka bu otu kullanmalısınız. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu otu çaya, keke, pastaya atın ve mucizeye tanık olun. Kimse bilmiyor ancak faydaları saymakla bitmiyor. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun öve öve bitiremediği o müthiş ot...

Sağlıklı beslenme üzerine tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu öyle bir ot önerdi ki bunu yiyen bir daha hasta olmayacak. Yurt dışında sık sık kullanılan ve bilinin bu ot ülkemizde çok bilinmiyor. Şeker niyetine kullanılan bu otu keklere, pastalara ve kurabiyelere atın mucizeye tanık atın. Lezzetine doyamayacaksınız. Hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de vücudu baştan aşağı yeniliyor. İşte şeker niyetine kullanacağınız o mucizevi ot...

ŞEKER YERİNE BU OTU KULLANIN

Yukarıda bahsettiğimiz ve İbrahim Saraçoğlu tarafından sık sık önerilen bu bitki şeker otu. Avrupa ve Amerika'da sıklıkla tüketilen bu ot Türkiye'de çok bilinmiyor. Şeker yerine bunu kullanın diyen İbrahim Saraçoğlu, şeker otunun şekere kıyasla 400 kat daha fazla tatlandırıcı özelliğine sahip olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda bu otu diyabet hastaları da tüketebilir. Hem besleyici hem lezzetli.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN MÜTHİŞ TÜYO

Şeker otunu hem kaynatarak hem de pasta, kek ve kurabiye gibi ürünlerin içine atarakda tüketebilirsiniz. Normal şekerden daha faydalı olan bu ot ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu tüyo ile enerjiniz artacak.

fdfdfd-9.jpg

ŞEKER OTU BİTKİSİ NEDİR?

Şeker otu bitkisi daha çok tropikal iklim koşullarını tercih eden bitkilerdendir. Bu nedenle yağmuru bol olan yerlerde yetişmesi daha kolaydır. Hem sıcak hem de nemli yerleri sevdiği için Türkiye’de Antalya’da ve Rize’de uygun koşullar oluşturulmaya çalışılmaktadır.

ŞEKER OTU BİTKİSİNİN FAYDALARI NELER?

1- CİLDİ YENİLER

Şeker otu yalnızca sağlığınıza değil güzelliğinize de fayda sağlıyor. Şeker otu cildi besler, sıkılaştırır ve kırışıklıkları düzeltir. Dermatit etkisi sayesinde sivilce, akne, siyah nokta ve leke giderici etkiye sahiptir. Cilt bakımı için bir maske olarak da kullanılabilir.

2- EGZAMAYA KARŞI KALKAN OLUR

Şeker otu, bakterilerin yayılmasını engellediği için antibakteriyel bir işlevde de kullanılabilir. Egzama ve deri iltihabı gibi deri koşullarında yararlı topikal bir uygulama olarak da kullanılır.

gfgfgf-17.jpg

3- ŞEKER HASTALARINDA KULLANILIR

Şeker hastalığı(diyabet) tedavisinde yardımcı rol oynar. Şeker hastaları veya karbonhidrat kontrollü diyet yapan kişiler, endişe etmeden şeker yerine şeker otunu tüketebilirler.

Şeker otunun diğer faydaları;

  • Yüksek tansiyon hastalarına iyi geldiği bilinmektedir.
  • Kabızlık, depresyon ve asabiyete karşı iyi etkileri olduğu gözlemlenmiştir.
  • Bağırsak ve mide florasını korur.
  • Şeker otunun bir diğer faydası zayıflamanızı sağlamasıdır. Kalorisiz bir şekilde tatlı ihtiyacınızı karşılayacağınız için zayıflamanız kaçınılmaz olur.
  • Şeker otunun yok yok faydaları arasında kilo almadan sigarayı bıraktırma özelliği de vardır. Nikotin isteğini azalttığından sigaradan uzaklaşmanızı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN