Çocukta oyun bağımlılığı endişe veriyor

Çocukta oyun bağımlılığı endişe veriyor

Uzm. Dr. Gökhan Bahtiyar, ebeveynleri son yıllarda çocuk ve gençlerde artan sosyal medya ve oyun bağımlılığına karşı uyararak “Endişe verice verici boyuta ulaşan bağlılık sorununu eğer aile içinde normal bir iletişim kanalıyla çözemiyorlarsa bir uzmandan destek almalı” dedi.

Ebeveynleri son yıllarda çocuk ve gençlerde artan sosyal medya ve oyun bağımlılığına karşı uyaran Denizli Özel Tekden Hastanesi Psikoloğu Uzm. Dr. Gökhan Bahtiyar, “Endişe verice verici boyuta ulaşan bağlılık sorununu eğer aile içinde normal bir iletişim kanalıyla çözemiyorlarsa bir uzmandan destek almalı” dedi.

“Aile içi bağların giderek zayıflamasının yanı sıra sosyal ilişki kuramaz hale gelen gençler, aile içerisinde engellemelerle karşılaştığı durumlarda anormal ve büyük tepkiler verebiliyor” diyen Bahtiyar, şunları söyledi:

“Bazen kendine zarar verme davranışlarına kadar gidebilen bazen de çevreye zarar veren davranışlar oluşabiliyor. Sosyal medya ve internet hayatımızın önemli bir parçası, yok sayamayız. Bu bir denge halinde olmalı. Bu denge sadece o yöne kaydığında bu sefer sosyal hayattan bizi koparan ve hastalıklı boyuta ulaşan bir bağımlılık gibi hayatımızı olumsuz etkileyebilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN