Daha Kötüsü Olmadan Hemen Önlem Alın! Göz Çevrenizde Kabarcıklar varsa Dikkat...

Daha Kötüsü Olmadan Hemen Önlem Alın! Göz Çevrenizde Kabarcıklar varsa Dikkat...

Göz çevrenizdeki kabarcıklar hiç de masum değiller. Eğer göz çevrenizde kabarcıklar varsa ilk önce evde alacağınız küçük önlemler ile yok etmeyi deneyin eğer olmuyorsa hemen doktora gidin. Çünkü ilerlerse tıkanmış yağ bezleri göz kuruluğuna neden olur.

Kirpiklerinizdeki tıkanmış yağ bezlerinin kuru göz hastalığının %86'sından sorumlu olduğunu biliyor muydunuz?

Kötü göz kapağı hijyeni, kötü beslenme ve göz kırpma hızınızı azaltan aktiviteler tıkanmış meibomian bezlerine neden olur. Teknoloji çağı, her yaşta göz kuruluğunun artmasına katkıda bulunmuştur. Göz kapağı kenarı deri, meibom bezi açıklıkları ve kirpiklerden oluşur.

MEIBOMIAN BEZELERİ NEDİR? NE İŞE YARIYOR?

Bu meibomian bezleri (yağ bezleri) üst ve alt göz kapakları boyunca yer alır. Açıklıklar kirpik çizgisinin iç kısmı boyunca uzanır. Kirpiklerde biriken makyaj kalıntıları ve bakterilerle kolayca tıkanabilirler. Uluslararası Meibomian Bezi Disfonksiyonu Çalıştayı, kuru göz hastalarının %86'sında meibomian bezi disfonksiyonu olduğunu açıkladı.

Kaliteli gözyaşı üç katman gerektirir: mukus, sulu (su) ve lipit (yağ) katmanı. Bez disfonksiyonunun nedeni iltihaptır. Bu iltihaplanma, göz kapaklarında artan bakteri, alerji veya egzama, atopik dermatit ve oküler rosacea gibi tıbbi durumlar nedeniyle oluşabilir. Göz doktorunuzu ziyaret etmek, blefaritten (kapak iltihabı) muzdarip olup olmadığınızı ve altta yatan nedenin ne olabileceğini belirlemek için önemlidir.

goz-cevresi-yag-bezesi.jpg

GÖZ KAPAKLARINDA SABAHLARI DÖKÜNTÜ OLUYORSA...

Sabah uyandığınızda göz kapaklarınızda döküntü varsa, blefaritiniz olabilir. Blefarit belirtileri arasında sabahları veya gün boyunca kızarıklık, kaşıntı, kirpik dökülmesi, kirpiklerde döküntü bulunur. Buna ek olarak, genellikle yüzde iltihaplanmaya ve yanaklarda, burunda ve göz kapağı kenarında kızarıklığa neden olan bir cilt rahatsızlığı olan Rosacea vardır. Bu durum kroniktir ve tıbbi tedavi ve izleme gerektirir. Blefarite neden olan diğer bir problem de saç folikülünde yaşayan bir kapak akarı olan demodex'tir. Kapak kenarı, saç, kaş ve yastık kılıflarının temizliği gereklidir.

goz-cevresi.jpg

MAKYAJ SON KULLANIM TARİHİNDEN HABERİNİZ VAR MI?

Makyaj genellikle uygun şekilde çıkarılmadan kullanılır. Birçok kişi makyajın son kullanma tarihinden haberdar değildir. Sıvı ve krem ​​makyajda üreyen bakterilerden enfeksiyon 3 ay sonra ortaya çıkabilir.

Ayrıca maskara ve göz kalemi uygun şekilde çıkarılmadan bakteriler sıkışabilir ve bezler tıkanabilir.

basliksiz-1.jpg

MEIBOMIAN BEZELERİNİ TEMİZ TUTMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Aşağıdaki adımlar beladan uzak durmanıza yardımcı olacaktır.

Yatmadan önce daima makyajınızı çıkarın.

Makyaj malzemelerini asla kimseyle paylaşmayın

Makyaj testlerini mağazalarda kullanmamaya çalışın.

Son olarak, yeni makyaj ürünü denerken, alerjiniz olmadığından emin olmak için her seferinde bir şey tanıtın ve alerjiye yatkınsanız hipoalerjenik makyaj arayın.

Meibomian bezlerinin iltihaplanması ve kapanması, kuru göz semptomlarının ana nedenidir. En iyi tedavi önlemedir. Bu da göz kapaklarının günlük temizliği ile mümkündür.

Meibomian bezeleri tıkandıysa ve evde yaptıklarınız işe yaramıyorsa zaman kaybetmeden doktora gidin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN