Demlikteki çayı dökenler pişman olacak! Resmen evdeki hazine, kullanım alanlarını görünce hemen çay yapacaksınız

Demlikteki çayı dökenler pişman olacak! Resmen evdeki hazine, kullanım alanlarını görünce hemen çay yapacaksınız

Çay Türk kültürünün şüphesiz ki olmazsa olmazlarındandır. Öyle ki sabah kahvaltısından akşam keyfine kadar günün her saati tüketilmektedir. Peki, çayı içtikten sonra demlikte kalan çayı ne yapıyorsunuz? Çöpe atıyorum cevabını veriyorsanız artık çöpe atma devri son buldu. Demlikte kalan çayın faydalarını duyunca hemen mutfağa koşacaksınız...

Günlük hayatta çay tüketmeyen kimse neredeyse yoktur. Öyle ki çay sevmeyenler bile demlikteki çayın faydalarını duyunca çay demlemeye koşacak. Peki, demlikte kalan çay ne işe yarıyor? Faydaları nelerdir? İşte cevabı...

SAÇA PARLAKLIK KATIYOR

Mat görünümlü bir saçınız varsa artık bu duruma üzülmeyin. Duş aldıktan sonra demlikte kalan ılık çayla saçınızı durulayın. Düzenli kullanımda saçınıza kattığı ışıltıyı fark edeceksiniz.

KÖTÜ AYAK KOKUSUNU ÖNLÜYOR

Demlikteki çayı uygun bir leğene koyduktan sonra 10 dakika ayaklarınızı içinde bekletin. Bu yöntem kötü ayak kokusunu önleyecektir.

DERİ YARALARINI TEMİZLER

Antibiyotik görevi gören çayı bir pamuk yardımıyla yaralarınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca balık ya da soğan kokusu kalan ellerinizi de çaydanlıkta kalan çayla yıkadığınızda bu ağır kokuların geçmesini sağlayabilirsiniz.

ct-h-5-1.jpg

GÖZ PANSUMANI

Çay göz çapaklanmasına da çok iyi gelmektedir. Kaynamış çayı küçük bir kabın içine koyduktan sonra gözünüzü buhara denk gelecek şekilde tutun. Bir süre sonra gözünüzdeki çapakların yok olduğunu göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN