Diş fırçanızı banyoda tutuyorsanız çok büyük hata yapıyorsunuz! 'Dışkı çeşmesi'ne maruz kalmış olabilir

Diş fırçanızı banyoda tutuyorsanız çok büyük hata yapıyorsunuz! 'Dışkı çeşmesi'ne maruz kalmış olabilir

Günlük hayatta diş sağlığı ve hijyeni için diş fırçası kullanımı oldukça önemli. Evlerde diş fırçaları ekseriyetle banyodaki lavabonun üst veya yan bölgelerinde muhafaza ediliyor. Ancak uzmanlara göre, diş fırçalarının banyoda tutulması büyük hata. Bakın neden...

Dişlerimizi genellikle banyoda fırçaladığımız için diş fırçalarını banyoda tutmak pratik ve mantıklı gelebilir. Fakat bize temiz görünen diş fırçalarının üzerinde görmediğimiz çok sayıda bakteri bulunuyor.

LadBible sitesinin haberine göre, banyonuzdaki her şeyi temiz tuttuğunuzu düşünseniz de, tuvaletin sifonunu çektiğinizde 'dışkı çeşmesi' denen bir şeye neden oluyor.

SİFONU, KLOZETİN KAPAĞI KAPALIYKEN ÇEKİN

Bu da banyonun içerisinde açıkta yer alan diş fırçalarına görmediğimiz dışkı ve idrar parçacıklarının bulaşmasına yol açıyor. Sifonu çektiğinizde insan atığı damlacıklarının muhtemelen diş fırçasında son bulacağı anlamına geliyor.

Uzmanlar, görünmez dışkı çeşmesinin her yere püskürmesini önlemek için klozet kapağınızı indirmenizi ve diş fırçanızı yatak odanız gibi başka bir yerde tutmanızı tavsiye ediyor.

Diş fırçanızı daha güvenli tutmak istiyorsanız, bir diş fırçası kılıfı da alabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN