Doğal yöntemle vücuttan ödem atmanın yolu! Yağ gibi eriyip gidecek

Doğal yöntemle vücuttan ödem atmanın yolu! Yağ gibi eriyip gidecek

Vücuttaki ödem, sadece estetik bir sorun olmakla kalmayıp, aynı zamanda sağlık ve yaşam kalitesi üzerinde de olumsuz etkilere sahip olabilir. Peki vücudumuzdaki ödemi doğal yollarla nasıl atabiliriz? İşte detaylar.


Acıbadem Altunizade Hastanesi’nin Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Erdoğan, yanlış yaşam alışkanlıklarının ve bazı ilaçların ödeme yol açabileceğini belirtiyor. Ödem, özellikle kollarda, bacaklarda, el ve ayaklarda şişkinliğe ve göz altı torbalarının oluşmasına neden olurken, kilonuzun da gerçekte olduğundan fazla görünmesine sebep olabilir. Ancak endişelenmeyin, ödemden kurtulmanın doğal ve etkili yolları var.

İŞTE BEYZA ERDOĞAN’IN ÖNERDİĞİ ÖDEM ATMANIN 7 ETKİLİ YOLU:

1. TUZ TÜKETİMİNİ AZALTIN: Yüksek tuz içeriğine sahip gıdalar vücutta su tutulumunu artırır. Hazır çorbalar, tuzlu atıştırmalıklar ve hazır soslar gibi gıdalardan uzak durun.
2. BOL SU İÇİN: Vücut ağırlığınızın her kilogramı için günde 30-35 ml su tüketmeyi ihmal etmeyin. Su, dolaşım problemlerini ve selülit gibi sorunları azaltırken, ödem oluşumunu önler.
3. HAREKETSİZLİĞE SON: Uzun süre oturmak veya ayakta kalmak ödemi tetikler. Hareket etmeye ve düzenli egzersiz yapmaya özen gösterin.
4. ÖDEM YAPAN BESİNLERE DİKKAT EDİN: Yüksek karbonhidrat ve tuz içeren gıdalar ödemi artırır. Paketli gıdalar, şekerli besinler ve fast-food ürünlerinden kaçının.
5. UYKUNUZU DÜZENLEYİN: Yetersiz ve kalitesiz uyku, vücudun daha fazla su tutmasına neden olabilir. Günde en az yedi saat uyumaya çalışın.
6. KAHVE VE ÇAY TÜKETİMİNİ DENGELEYİN: Aşırı kafein tüketimi vücutta ödem oluşumuna yol açabilir. Günlük kafein alımınızı 300-400 mg ile sınırlayın ve her kahve sonrası bir bardak su içmeyi unutmayın.
7. ÖDEM ATICI BESİNLERİ TÜKETİN: Maydanoz, ıspanak, semizotu, kereviz, kabak, salatalık, kayısı, muz ve kurubaklagiller gibi ödem atıcı besinleri diyetinize ekleyin.

NOT: Eğer ilaç kullanıyorsanız lütfen öncelikle doktorunuza başvurun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN