DSÖ'den yeni salgın uyarısı: Dünya hazırlıklı değil

DSÖ'den yeni salgın uyarısı: Dünya hazırlıklı değil

Dünya Sağlık Örgütü tarafından gündeme getirilen, 'X hastalığı' yeni bir salgın olarak açıklaması gündem olmuştu. Kovid-19 salgını sırasında yaşanan pek çok sorunun hala devam ettiğini söyleyen DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, dünyanın yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Ghebreyesus,yeni bir salgın hastalık olan ‘X hastalığı’ konusunda uyarıda bulunmuş ve Kovid-19 salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini olabileceğini söylemişti.

Ghebreyesus, CNN'de katıldığı programda salgın dönemi ve sonrasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

'DÜNYA YENİ BİR SALGINA HAZIRLIKLI DEĞİL'

Kovid-19 salgınında "zamanında ve şeffaf" bilgi paylaşımı ve küresel koordinasyonda yaşanan sorunların devam ettiğini belirten Ghebreyesus, dünyanın yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını söyledi.

Ghebreyesus, aşı ve ilaç gibi salgınla mücadelede kullanılan araçların ve önemli bilgilerin paylaşılmasını kolaylaştırmak için tüm ülkeleri "pandemi anlaşmasını" imzalamaya çağırarak, "Gördüğümüz kadarıyla, sistemimizde boşluklar var. Bir şey olursa, hazırlıklı olmadığımız için her şey olabilir. Ama biz buna anında müdahale edebilir ve böylece hasarı en aza indirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN