Kovid-19 Erzurum'u vurdu

Kovid-19 Erzurum'u vurdu

Tam kapanma döneminde vaka sayılarının azalıp azalmadığı yönünde tartışmalar büyürken, yeni tip Kovid-19 etkisini göstermeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın haftalık olarak paylaştığı, illere göre her 100 bin kişide görülen vaka haritasını açıkladı. Haritaya göre Erzurum, 303,58 vaka sayısı ile 5. sıraya yerleşti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Kovid-19 salgını, Türkiye'de etkisini göstermeye devam ediyor. Sağlık Bakanı'nın 1-7 Mayıs'ta paylaştığı, ’İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’ haritasına göre Erzurum, en çok Kovid-19 vaka sayısı görülen iller arasında, beşinci sırada yerini aldı.

100 BİN KİŞİDE 303,58 VAKA SAYISI

Koca'nın açıkladığı haritaya göre İstanbul, Kastamonu, Tekirdağ ve Zonguldak'tan sonra 100 bin kişide en çok Kovid-19 vaka sayısı görülen 5. il Erzurum oldu. 

Tam kapanma uygulamasıyla birlikte, Erzurum'da yaşayan vatandaşların bu yasağa yüzde 70 oranında uyduğu açıklandı. Kısıtlamaya uymayanların pazar, market gibi alış veriş yerlerinde kalabalık oluşturduğu ve insanların canını tehlikeye attıkları gözden kaçmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN